Selecteer een pagina

Overtreding Arbeidstijdenwet Vervoer

Het strafrecht speelt bij de Arbeidstijdenwet tegenwoordig minder een rol dan voorheen. Vrijwel alle zaken vallen onder het Bestuursrecht en worden afgedaan met een bestuurlijke boete. De boetes opgelegd via de bestuurlijke boete zijn vaak vele malen hoger dan ze ooit in het strafrecht zijn geweest.

Het is belangrijk om vanaf het eerste moment een advocaat in te schakelen, zelfs nog voor de (bedrijfs-)controle, maar in ieder geval bij een brief met het voornemen tot opleggen van een boete, waarbij een bezwaartermijn geldt van veertien dagen.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

advocaat verkeersdelict

Boete overtreding arbeidstijdenwet ontvangen?

Hier vind u meer informatie omtrent het overtreden van de arbeidstijdenwet vervoer:

Controle arbeidstijden chauffeurs

Chauffeurs die vervoer over de weg verrichten zijn gebonden aan de Europese regels voor rij- en rusttijden. De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleert de rij- en rusttijden bij het beroepsvervoer en sinds 1 januari 2011 ook bij het eigen vervoer op de volgende manieren:

 • Langs de kant van de weg (tachograaf of digitale tachograaf);
 • Bij een bedrijfscontrole, te weten een fysieke bedrijfscontrole of een verzoek om de registratiegegevens over een bepaalde periode aan te leveren.

Daarnaast zijn er voor ondernemers en beroepschauffeurs in het wegvervoer nog een groot aantal wetten en regelingen. Overtreding hiervan kan soms een economisch delict opleveren. Gezien de complexiteit van de vele regelgevingen raden wij u aan direct de vakkundige expertise in te roepen van LS Advocaten Strafrecht.

Bestuurlijke boete

Heeft u een bestuurlijke boete opgelegd gekregen? Tegen een boetebeschikking kunt u bezwaar indienen. In dit bezwaar kunt u feiten en omstandigheden aanvoeren die de Arbeidsinspectie tot een andere beslissing moet bewegen. Een advocaat kan u bijstaan de juiste juridische argumenten aan te dragen. Op verzoek kunt u gehoord worden na het indienen van het bezwaarschrift.

Wordt uw bezwaarschrift ongegrond verklaard? Tegen een afwijzing van uw bezwaren kunt u beroep instellen bij de rechtbank, sector bestuursrecht. Een advocaat kan uw verdediging voorbereiden en de rechtbank overtuigen te beslissen in uw voordeel. Neem altijd zo snel mogelijk contact op met een advocaat in verband met de fatale bezwaar- en beroepstermijnen.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Verkeersmisdrijven

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een LS-strafrechtadvocaat kan namens u proberen de hoogte van de straf te beperken. Een LS Advocaat is op de hoogte van alle regels en termijnen en zal er alles aan doen ervoor te zorgen dat de hoogte van de mogelijke boete beperkt wordt.