Selecteer een pagina

Milieudelict

Het milieu wordt beschermd door vele wetten en regels. Deze regels worden gehandhaafd door de milieupolitie en andere opsporingsinstanties. Als ultieme handhavingsmiddel wordt het strafrecht gebruikt.

Kleine overtredingen van de Milieuwet worden vaak via het bestuursrecht afgehandeld. De grotere delicten waarbij het milieu grote schade heeft geleden worden via het strafrechtelijke traject afgehandeld. Daarbij kunt u denken aan: het lozen van gif in het water, illegale asbestverwijdering of het stropen van dieren.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-milieudelict

Advies en verdediging milieudelicten

Het milieu strafrecht valt onder de Wet Economische Delicten. Dit omdat de meeste milieudelicten uit economische motieven in het kader van bedrijfsactiviteiten worden gepleegd.
Economische delicten zijn misdrijven voor zover ze opzettelijk worden begaan. Als opzet niet kan worden vastgesteld dan is er sprake van een overtreding. De advocaten aangesloten bij LS Advocaten strafrecht behandelen onder meer de volgende soort milieudelicten:

Straffen milieumisdrijven

Veelal wordt ervoor een milieudelict een (bestuurlijke) boete opgelegd, maar ook werkstraffen en zelfs gevangenisstraffen behoren tot de mogelijkheid. Tevens kunnen bijkomende straffen worden opgelegd voor zware milieudelicten.

Uw bedrijf kan als straf geheel of gedeeltelijk voor een bepaalde periode worden stilgelegd of de rechtelijke uitspraak kan publiekelijk bekend worden gemaakt. Ook kan de verplichting tot herstel in de rechtmatige toestand als maatregel worden opgelegd. Eventueel kan u ook een schikking of transactie worden aangeboden.

Het is duidelijk dat wanneer u vervolgd wordt voor milieudelicten er vergaande sancties kunnen worden opgelegd. Bij verdenking van een milieudelict kan LS Advocaten Strafrecht u in alle gevallen vakkundig terzijde staan.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Advocaat gespecialiseerd in milieudelicten

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland