Selecteer een pagina

Landbouw en visserij

In de landbouw en visserij wordt veel gewerkt met stoffen die (ernstige) schade kunnen toebrengen aan het milieu. Overtredingen binnen de landbouw en visserij zijn vaak milieudelicten. Dit betekent dat de handhaving van de milieuwetgeving via het strafrecht kan plaatsvinden.

Als u wordt betrapt kunt u worden verhoord of worden aangehouden. Voorbeelden van typische strafbare landbouw en visserij-overtredingen zijn:

 • Als agrarisch bedrijf niet houden aan wet- en regelgeving voor mest
 • Overschrijding van een vangstquotum
 • Bedrijfsmatig het milieu aantasten
 • Gebruik verboden bestrijdingsmiddelen

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-milieudelict

Bent u in overtreding gegaan om trent landbouw of visserij? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Visserij

Voor beroepsvissers gelden veel specifieke regels. Zo kan het voorkomen dat het Ministerie de vangst van bepaalde soorten vis voor een periode verbiedt. Ook gelden er quota’s, zodat u maar een bepaalde hoeveelheid vis mag vangen. Daarnaast moet u een E-logboekinstallatie geïnstalleerd hebben op boten langer dan 24 meter. Wanneer u zich niet aan de regels houdt, loopt u de kans een forse straf te krijgen. Het Openbaar Ministerie kan u een boete of transactie opleggen. Wanneer u vaker de fout in gaat, dan loopt u de kans dat u zich moet verantwoorden voor de rechter.

Landbouw

In de agrarische sector hebben boerenbedrijven te maken met mestregelgeving, regels omtrent pesticiden en het vervoer, import en export van dieren. Daarnaast zijn er nog talloze wetten en regels waaraan u zich moet houden. Het is mogelijk dat de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA, voorheen: AID) uw bedrijf komt controleren. De NVWA kan u ook controleren wanneer u vee vervoert. Als u uw zaken niet op orde hebt, kunt u een boete krijgen. Deze boete zal niet gering zijn. Daarnaast kan er een onderzoek naar u ingesteld worden, bijvoorbeeld vanwege dierenmishandeling of vervuiling. Wanneer u een boete krijgt of wanneer er een onderzoek naar u ingesteld wordt, doet u er goed aan een gespecialiseerde advocaat in te schakelen.

Controles

Zoals gezegd kan de NVWA uw bedrijf of uw bedrijfsvoering controleren. Men kan u ook verhoren als verdachte of bedrijfsmiddelen en gegevens in beslag nemen. Een controle kan uw bedrijfsvoering verstoren. Wanneer er naar aanleiding van een controle een onderzoek wordt ingesteld, is het verstandig een advocaat in te schakelen. U riskeert namelijk een hoge boete en uw bedrijfsreputatie loopt schade op.

In extreme gevallen kan uw onderneming zelfs worden stilgelegd.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding

  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Duidelijk is dat de verdenking of veroordeling vanwege een milieumisdrijf vergaande gevolgen kan hebben. Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking of een strafmaat- of bewijsverweer. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

  Direct contact met een jurist?