Selecteer een pagina

Asbest

De verwijdering van asbest is sterk gereguleerd. Asbest is een potentieel gevaarlijk product en dient met de grootste nauwkeurigheid te worden behandeld. Dit is ook de reden dat bepaalde overtredingen onder het strafrecht zijn gebracht. De volksgezondheid moet worden beschermd tegen de nadelige gevolgen dat asbest met zich mee kan brengen.

Overtreding van asbestregels kan een milieudelict zijn. U of uw onderneming kan worden vervolgd. De advocaten van LS Advocaten Strafrecht kunnen u in asbestzaken optimaal bijstaan.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-milieudelict

Heeft u te maken gehad met een milieudelict? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Asbest

Op het verwijderen, vervoeren en verwerken van asbest is strikte wetgeving van toepassing. Bij een overtreding hiervan kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd. Ook een (voorwaardelijke) gevangenisstraf is mogelijk.

Als u handelt in strijd met de asbestwetgeving, is het mogelijk dat u voor de rechter moet komen. Bij strijd met de asbestwetgeving kunt u denken aan:

 • Asbest slopen zonder asbestinventarisatierapport
 • Asbest verwijderen zonder (juiste) vergunning
 • Asbest verwijderen, terwijl een erkend bedrijf dit had moeten doen (bij sloopvergunning)
 • Asbest dumpen in de natuur
 • Gevaar veroorzaken voor de openbare gezondheid (artikel 173a en 173b Wetboek van Strafrecht)

Ondernemers

Naast bovenstaande delicten lopen bedrijven ook nog risico te handelen in strijd met de Arbo-wetgeving. Ook dit kan strafrechtelijke gevolgen met zich meebrengen. Wanneer u niet voldoet aan de Arbo-voorwaarden, dan lopen uw werknemers een groot risico op gezondheidsklachten. Werken met asbest zonder goede bescherming is levensgevaarlijk. De boetes zijn zeer hoog, zeker voor bedrijven. Daarnaast kunnen claims ontstaan wegens letselschade door asbest. Daarnaast kunnen gemeenten een forse last onder dwangsom opleggen, wanneer u niet voldoet aan de regelgeving.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Wordt u verdacht van het overtreden van asbest-wetgeving? Neem dan direct contact op met een van de advocaten van LS Advocaten Strafrecht. Er staan hoge straffen op overtreding van asbest-regels. Het is dan ook van belang in een zo vroeg mogelijk stadium geadviseerd te worden door een gespecialiseerde advocaat.