Selecteer een pagina

Wordt u verdacht van brandstichting en heeft u een gespecialiseerd advocaat nodig?

Advocaat – Brandstichting

Wordt u verdacht van brandstichting en heeft u een dagvaarding ontvangen? Wij adviseren om zo spoedig mogelijk een advocaat in te schakelen van LS Advocaten Strafrecht. Brandstichting is door de wetgever aangemerkt als een ernstig misdrijf, strafbaar gesteld in artikel 157 van het Wetboek van Strafrecht. U kunt rekenen op een serieuze confrontatie met justitie. Met enige regelmaat doen zich gevallen van brandstichting voor, waarbij grote schade wordt aangericht of waarbij dodelijke slachtoffers vallen.

In artikel 157 Wetboek is bepaald dat:
Hij die opzettelijk brand sticht, een ontploffing teweegbrengt of een overstroming veroorzaakt, wordt gestraft:
1*. met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie, indien daarvan gemeen gevaar voor goederen te duchten is;
2*. met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie, indien daarvan levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijk letsel voor een ander te duchten is;
3*. met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie, indien daarvan levensgevaar voor een ander te duchten is en het feit iemands dood ten gevolge heeft.

Of u schuldig bent of niet doet er voor ons niet toe, LS Advocaten Strafrecht is gespecialiseerd in delicten zoals brandstichting en wij staan u altijd met raad en daad bij. Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op te nemen.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland