Selecteer een pagina

Welk verweer is tegen moord en doodslag?

Verweergronden – advocaat moord en doodslag

Moord en doodslag zijn misdrijven tegen het leven gericht. Wanneer u wordt verdacht van moord of doodslag dan zit u meestal van verhoor tot aan de uitspraak van de rechter in voorarrest. Of u schuldig bent of niet doet er voor ons niet toe, de advocaten van LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in delicten als moord en doodslag en wij staan onze cliënten altijd met raad en daad bij. Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijk stadium contact met ons op te nemen.

Moord en doodslag zijn misdrijven volgens het Wetboek van Strafrecht. U heeft te maken met een serieuze confrontatie met justitie. Een gespecialiseerd advocaat in moord en doodslag zal samen met u uw verweer voorbereiden. Een advocaat van LS Advocaten zal kijken of er voor u strafuitsluitingsgronden (rechtvaardigingsgronden) zijn. In de wet zijn de volgende strafuitsluitingsgronden: noodweer en noodweerexces, vastgelegd in artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht. Hierin is bepaald dat: “Niet strafbaar is hij, die een feit begaat, geboden door de noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed, tegen ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding”. Andere schulduitsluitingsgronden zijn ontoerekeningsvatbaarheid, psychische overmacht en een onbevoegd gegeven ambtelijk bevel.

Een gespecialiseerd advocaat in moord en doodslag zal onder andere samen met u bekijken of er sprake is van onmiddellijk dreigend gevaar. Een geslaagd beroep op een schulduitsluitingsgrond kan leiden tot vrijspraak of strafvermindering.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland