Selecteer een pagina

Heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u verboden drugs (hennep) bezit?

Verboden drugsbezit – Advocaat

Bent u opgepakt voor verboden drugsbezit of heeft u een dagvaarding ontvangen? Of u schuldig bent of niet doet voor ons niet ter zake; LS Advocaten Strafrecht is gespecialiseerd in drugsdelicten en kan u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer.

Drugsbezit

In Nederland is het verboden om drugs bezitten. Politie en justitie houden zich echter voornamelijk bezig met het opsporen en vervolgen van het bezit van grote hoeveelheden drugs. Wel is het verboden om ook hasj of weed te bezitten. Het komt erop neer dat het bezit van cannabis wel als een overtreding wordt gezien, maar dat het niet wordt vervolgd. Dit heeft te maken met het gedoogbeleid in Nederland. Op het bezitten van harddrugs staan forse straffen. In Nederland is het toegestaan om 5 gram softdrugs te bezitten. Wanneer u tussen de 5 en 30 gram softdrugs bezit kunt u strafrechtelijk worden vervolgd. Wanneer u meer dan 30 gram softdrugs bezit kan u een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar worden opgelegd en/of een hoge geldboete.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland