Selecteer een pagina

Wordt u verdacht van een overval of bent u juist slachtoffer geworden van een overval? Heeft u een advocaat nodig om u bij te staan?

Overval en Advocaat Strafrecht

Geweldsdelicten zoals een overval zijn delicten die geregeld worden in het Wetboek van Strafrecht. Met een overval wordt bedoeld het met geweld afnemen of afpersen van geld of goederen, gepleegd tegen personen in een besloten pand op particuliere / professionele waardetransporten, dan wel een poging daartoe. Zie artikel 317 Wetboek van Strafrecht.

Indien u verdacht wordt van een overval is het verstanding om meteen een gespecialiseerde advocaat van LS Advocaten Strafrecht in te schakelen. U heeft namelijk te maken met een serieuze confrontatie met justitie. Ook indien u slachtoffer bent geworden van een overval raden wij u aan om aangifte te doen bij de politie. Een advocaat kan u helpen om schadevergoeding toegewezen te krijgen. Een overval is namelijk een heftige en emotionele gebeurtenis.

Soorten overvallen en overvallers

Overvallen zijn agressieve vermogensdelicten. Geweld en bedreiging met geweld zijn kenmerkende eigenschappen van een overval. Bedrijven die een verhoogd risico lopen slachtoffer te worden van een overval zijn banken, supermarkten, benzinestations en horecabedrijven. Er zijn veel categorieën van overvallers; een overval kan helemaal georganiseerd zijn door professionele overvallers die al tijden plannen aan het beramen zijn, maar ook tieners kunnen een gelegenheidsoverval plegen. Er zijn verschillende soorten overvallen. Overvallers die gewelddadig komen binnen stormen met wapens. Medewerkers en klanten worden bedreigd. Een andere mogelijkheid is dat een overvaller vermomd als klant binnenkomt en rustig zijn beurt afwacht. Of de overvallers maken bijvoorbeeld gebruik bij hun overal van het feit dat een winkel al voor opening wordt opgesteld voor het personeel. De overvaller zorgt er dan voor dat hij op een of andere manier ook de winkel binnenkomt. Het zelfde geldt bij sluitingstijden van een winkel. Zorg er dus voor dat u altijd alert blijft.

Bent u opgepakt tijdens een overval schakel dan direct een advocaat in om uw proces zo goed mogelijk voor te bereiden.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland