Selecteer een pagina

Ben ik strafbaar als drugs bezit, produceer, verhandel of smokkel?

Drugs – Advocaat

U bent strafbaar wanneer u drugs bezit, produceert, verhandelt of smokkelt. Bent u hiervoor aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen? In al deze gevallen wordt u verdacht van het plegen van een opiumdelict. Of u schuldig bent of niet doet voor ons niet ter zake; LS Advocaten Strafrecht is gespecialiseerd in drugsdelicten en kan u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer.

De Opiumwet maakt een onderscheid tussen harddrugs en softdrugs. De Opiumwet stelt het gebruik van drugs niet strafbaar. Maar om overlast te voorkomen kunnen gemeenten in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opnemen dat drugsgebruik in aangewezen gebieden wel strafbaar is. In bepaalde gevallen is er ontheffing mogelijk of in sommige gevallen wordt het gedoogd. Drugsproductie, drugshandel en drugssmokkel worden vervolgd waarbij het Openbaar Ministerie (OM) een bijzondere aandacht heeft voor hennepteelt. De hoogste straf op een delict uit de Opiumwet is twaalf jaar gevangenisstraf voor drugssmokkel.
U heeft dus een kans op een serieuze confrontatie met justitie. LS Advocaten Strafrecht kan uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland