Selecteer een pagina

Wat kan uw advocaat doen als u slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit?

Slachtoffer

Als u slachtoffer bent geworden van een overtreding of misdrijf dan is de politie uw eerste aanspreekpunt.

Advocaat slachtoffer schadevergoeding

Benut uw rechten als slachtoffer. Als slachtoffer kunt u zich voegen in het strafproces dat tegen verdachte wordt gehouden. Op deze manier kunt u samen met onze advocaat in het strafproces de schade verhalen op de verdachte. De rechter zal dan uitspraak doen tijdens de zitting tegen verdachte en ook of u in aanmerking komt voor toewijzing van schadevergoeding;

 • Voor bepaalde ernstige misdrijven is het mogelijk dat u als slachtoffer een persoonlijk gesprek krijgt met de officier van justitie; Onze advocaat strafrecht kan u daarover informeren.
 • Alleen bij bepaalde delicten is het mogelijk dat u als slachtoffer spreekrecht krijgt tijdens de zitting voor de rechter. Ook is in bepaalde gevallen mogelijk dat u een schriftelijke slachtofferverklaring laat opmaken welke tijdens de zitting wordt voorgelezen of wordt toegevoegd aan uw dossier. Ook hierover kan onze advocaat strafrecht u informeren.
 • U kunt als slachtoffer worden opgeroepen om te getuigen tijdens de zitting of in het gerechtelijk vooronderzoek;
 • Indien de officier van justitie besluit om de verdachte niet verder te vervolgen dan kunt u als slachtoffer hiertegen bezwaar maken bij het Gerechtshof (art. 12 Wetboek van Strafvordering).

Slachtoffer – Schadevergoeding

Om de kans op schadevergoeding als slachtoffer zo groot mogelijk te maken verdient het aanbeveling om u te laten bijstaan door een gespecialiseerde advocaat strafrecht. De kosten voor het slachtoffer van deze advocaat komen vaak ook voor vergoeding in aanmerking. Tijdens het eerste gesprek met de advocaat komen de haalbaarheid van uw zaak en de (eventuele) kosten aan de orde. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland