Selecteer een pagina

Wat is de rol van de advocaat tijdens een strafzaak?

Advocaat Strafzaak

Als u verdachte bent in een strafzaak bent u niet verplicht een advocaat in te schakelen voor uw strafzaak. Het is echter wel verstandig om een advocaat in te schakelen. Een advocaat controleert of tijdens de opsporingsfase in verband met uw strafzaak alles volgens de regels verloopt. De advocaat bereidt met u de rechtszitting voor en uw advocaat mag ook aanwezig zijn tijdens uw verhoor en het verhoor van de eventuele getuigen.

Zodra u de dagvaarding met daarin een omschrijving van de strafzaak (de tenlastelegging) heeft ontvangen is het verstandig om meteen een advocaat in te schakelen voor de beoordeling van uw strafzaak. De advocaat heeft dan alle tijd om uw strafzaak dossier op te vragen en kan uw strafzaak rustig voorbereiden. Indien u in voorarrest zit dan krijgt u een advocaat toegewezen. Mocht u niet tevreden zijn over uw advocaat dan kunt u altijd een nieuwe advocaat inschakelen voor uw strafzaak.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland