Selecteer een pagina

Bent u verdachte en heeft u een strafrecht advocaat nodig?

Advocaat Verdachte

In de wet staat omschreven wanneer u als verdachte kan worden aangemerkt. De wet bepaalt dat als verdachte wordt aangemerkt degene ‘te wiens aanzien uit feiten of omstandigheden een redelijk vermoeden van schuld aan enig strafbaar feit voortvloeit’. Wanneer u wordt aangemerkt als verdachte dan kan de politie u aanhouden of onder bepaalde omstandigheden kunnen burgers dat ook. Met de aangifte van het strafbare feit bij de politie start het opsporingsonderzoek. Wanneer u verdachte bent kan de officier van justitie besluiten om u te dagvaarden.

Recht van de verdachte-advocaat

In de wet staat omschreven wat uw rechten zijn als verdachte. Onder andere staat daar omschreven: dat u als verdachte zelf een advocaat uit kan kiezen, u recht heeft als verdacht op contact met uw advocaat, u kunt zich als verdachte beroepen op het zwijgrecht en u mag als verdachte kennis nemen van de processtukken. Tevens bent u als verdachte niet verplicht een om een advocaat in te schakelen voor uw strafzaak. Het is echter wel verstandig om een advocaat in te schakelen voor uw strafzaak. Een advocaat controleert of tijdens de opsporingsfase in verband met de verdenking tegen u of alles inderdaad volgens de regels verloopt. De strafadvocaat bereidt met u de rechtszitting voor en uw advocaat mag ook aanwezig zijn tijdens uw verhoor en het verhoor van de getuigen.

Zodra u de dagvaarding met daarin een omschrijving van hetgeen waarvan u verdacht bent heeft ontvangen (de tenlastelegging) is het verstandig om meteen een advocaat in te schakelen voor uw strafzaak. De advocaat heeft dan alle tijd om uw strafzaak dossier op te vragen en kan uw strafzaak rustig voorbereiden. Indien u in voorarrest zit dan krijgt u een advocaat toegewezen. Mocht u niet tevreden zijn over uw advocaat dan kunt u altijd als verdachte een nieuwe advocaat inschakelen voor uw strafzaak.

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland