Selecteer een pagina

Heeft u een strafrechtadvocaat nodig?

Strafrechtadvocaat

Door middel van normen omschrijft het strafrecht waaraan u zich heeft te houden. Houd u zich niet aan deze regels, dan pleegt u volgens het strafrecht een strafbaar feit. Wanneer u een strafbaar feit pleegt dan kan de officier van justitie besluiten u voor de rechter te laten verschijnen. U krijgt dan te maken met het strafrecht en waarschijnlijk ook met een strafrechtadvocaat. U bent dan verdachte in een strafzaak. U wordt op dat moment overigens absoluut nog niet gezien als dader. Daarvoor is juist het hele strafrecht proces voor bedoeld om dit te beoordelen. In ieder geval is het wel verstandig om een strafrechtadvocaat in te schakelen.

Mocht u niet zelf een strafrechtadvocaat kunnen betalen dan heeft u recht op gesubsidieerde rechtsbijstand, of wel een Pro Deo advocaat. U dient meestal wel een eigen bijdrage te betalen. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.

Inschakeling strafrechtadvocaat

Als u verdachte bent in een strafzaak dan bent u niet verplicht een strafrechtadvocaat in te schakelen voor uw strafzaak. Het is echter wel verstandig om voor uw strafzaak een strafrechtadvocaat in te schakelen. Een strafrechtadvocaat controleert of tijdens de opsporingsfase of (in verband met uw mogelijke strafzaak) alles volgens de regels verloopt.

Na ontvangst van de dagvaarding bereidt de strafrechtadvocaat samen met u de rechtszitting voor en uw strafrechtadvocaat mag ook aanwezig zijn tijdens uw verhoor door de politie en het politieverhoor van de eventuele getuigen. Zodra u de dagvaarding met daarin een omschrijving van uw strafzaak heeft ontvangen (de tenlastelegging) is het verstandig om meteen een strafrechtadvocaat in te schakelen in verband met uw verdediging. De strafrechtadvocaat heeft dan alle tijd om uw strafzaak dossier op te vragen en hij kan uw strafzaak rustig voorbereiden. Indien u in voorarrest zit dan krijgt u automatisch door de overheid een strafrechtadvocaat toegewezen. Mocht u niet tevreden zijn over uw strafrechtadvocaat dan kunt u altijd een nieuwe strafrechtadvocaat inschakelen voor uw strafzaak. Direct actie ondernemen?

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3
  Z

  Nr. 1 strafrechtnetwerk

  Z

  Conform gedragsregels Nova

  Z

  Advocaten in heel Nederland