Selecteer een pagina

Mishandeling met de dood tot gevolg

Een mishandeling kan onbedoeld leiden tot de dood van het slachtoffer. Men spreekt dan niet van moord of doodslag, maar van mishandeling met de dood tot gevolg. De verdachte wilde het slachtoffer mishandelen, maar wilde niet dat het slachtoffer zou komen te overlijden. Mishandeling met de dood tot gevolg is een zeer ernstig geweldsmisdrijf. Schakel direct een advocaat strafrecht in wanneer u te maken heeft met een verdenking vanwege mishandeling met de dood tot gevolg.

Het slachtoffer kan hiervan aangifte doen en het Openbaar Ministerie kan besluiten de dader te vervolgen.

Als u voor de rechter moet verschijnen hangt u een hoge straf boven het hoofd. Een strafrechtadvocaat kan voor u de negatieve gevolgen zo veel mogelijk beperken en uw verdediging verzorgen.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-geweldsdelict

Aangehouden wegens mishandeling met als gevolg de dood? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie over mishandeling met dood als gevolg:

Straffen zware mishandeling

Mishandeling is het opzettelijk toebrengen van verwondingen of pijn of andere schade tegen het lichaam van een persoon gericht. Het Wetboek van Strafrecht strafrecht beschrijft in de artikelen 300 t/m 303 (zware) mishandeling met de dood als gevolg.

In het Wetboek van Strafrecht wordt onderscheid gemaakt tussen (zware) mishandelingen met en zonder voorbedachte rade en al dan niet met de dood als gevolg. De straf die u kan worden opgelegd voor (zware) mishandeling met de dood als gevolg is een gevangenisstraf variërend van 6 jaar tot maximaal 15 jaar. De uiteindelijke strafoplegging door de rechter is afhankelijk van de omstandigheden. Neem contact op. LS Advocaten Strafrecht kan uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren.

Strafblad en VOG

De veroordeling vanwege een geweldsmisdrijf wordt opgenomen in uw justitiële documentatie. Dit heeft gevolgen voor de verkrijging van een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Geweldsdelicten

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.