Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Verzet tegen strafbeschikking

Heeft u een strafbeschikking ontvangen en bent u het er niet mee eens? U kunt dan verzet instellen tegen de strafbeschikking. Dit kan op de volgende wijze:

  1. De strafbeschikking niet betalen, en
  2. Verweerschrift indienen waarin u de redenen aangeeft waarom u het er niet mee eens bent.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht hebben veel ervaring op dit gebied en staan u graag bij.

De strafbeschikking
Naast de rechter is ook de officier van justitie sinds 2008 bevoegd straffen op te leggen krachtens de Wet OM-afdoening. In de strafbeschikking vindt u welk strafbaar feit u gepleegd hebt en wat de straf is. Niet alleen de officier van justitie kan u een strafbeschikking opleggen, ook de fiscus, indien u een fiscaal delict heeft gepleegd.

Strafblad / Justitieel Documentatie Register
Wanneer u een strafbeschikking hebt ontvangen moet u daar niet lichtvoetig over denken. Voor sommige strafbeschikkingen is namelijk bepaald dat zij deel gaan uitmaken van uw justitiële documentatie (strafblad). Het gaat dan om misdrijven of overtredingen waarop een boete staat van â‚¬ 100 of meer. Het bestaan van bepaalde justitiële documenten kan belemmeren dat u een verklaring omtrent gedrag krijgt, of dat u ontslagen wordt door uw werkgever.

Verzet
Hebt u een strafbeschikking ontvangen? U kan daartegen in verzet. Er kunnen grote belangen in het spel zijn. Binnen twee weken na ontvangst van de strafbeschikking moet u verzet instellen bij de officier van justitie. Dit moet schriftelijk en in persoon bij de rechtbank. Een advocaat kan dit voor u doen. Uw verzet wordt vervolgens aan de rechter voorgelegd. Daarnaast kan de officier van justitie ook zelf het verzet intrekken of wijzigen. Tijdens de verzetsprocedure wordt de straf niet ten uitvoer gelegd.

Advocaat strafbeschikking
Heeft u een strafbeschikking ontvangen, maar bent u het er niet mee eens? Raadpleeg dan een gespecialiseerde advocaat. Wij kunnen verzet instellen tegen uw strafbeschikking.

Ga terug naar hoofdpagina Rechtsmiddelen Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag