Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Vernieling

Heeft u of uw kind een dagvaarding ontvangen wegens vernieling? Vernieling komt in veel vormen voor en kan u een straf opleveren. Bovendien moet u vaak de schade vergoeden die is veroorzaakt bij de eigenaar van het goed dat is vernield. Dat kan een particulier, maar ook de overheid zijn. Een advocaat kan u bijstaan als u een dagvaarding heeft ontvangen of wanneer u een strafbeschikking wilt aanvechten. Een behandeling op basis van pro deo is vaak mogelijk.

Advocaat bij vernieling
De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in bijstand aan (minderjarige) verdachten bij delicten als vernieling en openlijke geweldpleging. Zij kunnen u dus uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Wat is vernieling?
Volgens artikel 171 Wetboek van Strafrecht is vernieling: "Het vernielen of beschadigen van een gebouw, getimmerte, installatie ter zee of voor het publiek toegankelijke plaats." Vernieling gaat dus altijd samen met een vorm van geweld. Het maakt daarbij niet uit van wie het goed is dat wordt vernield.

Geweld
Onder geweld wordt verstaan het schoppen of slaan van een persoon, maar ook het gooien van voorwerpen of stenen naar iemand. Het beschadigen of vernielen van een bushokje of het bekladden van een muur met graffiti valt allemaal onder het plegen van geweld. Er is sprake van geweld wanneer fysieke kracht wordt aangewend tegen een persoon of zaak waardoor de openbare orde wordt verstoord.

Straffen vernieling
Voor het vernielen van iets zijn verschillende strafmaten te vinden in de wet. In beginsel levert vernieling een maximale straf op van zes maanden of een geldstraf van de vierde categorie. Indien er levensgevaar bestaat voor andere mensen kan dit oplopen tot een jaar celstraf of een boete van de vierde categorie. Wanneer het feit het leven kost van een persoon, wordt de celstraf maximaal 2 jaar en de boete een van de vierde categorie.

Strafblad en VOG
De veroordeling vanwege een geweldsmisdrijf wordt opgenomen in uw justitiële documentatie. Dit heeft gevolgen voor de verkrijging van een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

De rol van een LS strafrechtadvocaat
Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

Pro deo advocaat
Meestal is het mogelijk om bijstand bij verdenking van openlijke geweldpleging op basis van pro deo te behandelen. Uw pro deo advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Geweld

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag