Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Snelrecht

Via snelrecht worden procedures versneld afgedaan. Een voorbeeld is het lik-op-stuk beleid tijdens nieuwjaar en grote evenementen.  

In een gewone procedure kan het maanden en zelfs jaren duren voordat een zaak wordt afgedaan. Bij snelrecht kan een verdachte in voorlopige hechtenis binnen enkele weken voor de rechter staan.

In sommige gevallen kan het nog sneller, dan wordt op het politiebureau aan verdachte een straf(beschikking) uitgereikt. Als de verdachte op het voorstel ingaat en tijdig betaalt kan de zaak afgedaan zijn.

Lik op Stuk 

Het voordeel van het lik-op-stuk beleid is dat een zaak die normaal langer zou duren nu snel afgehandeld kan worden. Er zijn natuurlijk wel regels voor een eerlijk proces. Dat impliceert dat het snelrecht minder geschikt is voor ingewikkelde zaken of zaken waarbij er bewijsproblemen zijn.

Strafblad

Afhankelijk van de situatie kan sprake zijn van een aantekening in strafblad. Dit kan vervelende gevolgen hebben voor het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag. Een dergelijke verklaring kan worden gevraagd door bijvoorbeeld werkgevers. Zo kan een snelle afhandeling een vervelend staartje krijgen.

Heeft u al een beschikking geaccepteerd dan is het in bepaalde gevallen mogelijk om in verzet te gaan. Dat dient echter wel snel te gebeuren.

Pro Deo Advocaat

Vraag een advocaat om gedegen juridisch advies voor uw specifieke situatie zodat de nadelige gevolgen zoveel mogelijk beperkt blijven. 

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag