Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Uitnodiging politie

De politie heeft u uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau. Bij zo’n uitnodiging is het soms niet duidelijk of de politie u ziet als verdachte of als getuige. Wanneer u hieraan twijfelt, kunt u dat het beste direct aan het begin van het verhoor vragen.

Het komt trouwens voor dat iemand eerst als getuige wordt verhoord en in de loop van het verhoor - als er bij de politie verdenking ontstaat - als verdachte. Hoe dan ook, het is van groot belang dat u zich vooraf verdiept in de vraag waarover u verhoord gaat worden en dat u alles goed op een rijtje zet. Het is verstandig dit laatste schriftelijk te doen, maar u mag die aantekeningen niet tijdens het verhoor gebruiken. Nog belangrijker is dat u vooraf direct contact opneemt met LS Advocaten Strafrecht om u te laten voorlichten. Er is een groot verschil tussen de rechten van een verdachte en die van een getuige.

In het geval u wordt verdacht van een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf staat van vier jaar of meer, is het mogelijk dat u in het belang van het onderzoek tijdens of na het verhoor wordt aangehouden en/of in verzekering wordt gesteld wordt gesteld.

Tips bij verhoor door de recherche of politie:

  • U bent niet tot antwoorden verplicht. Iedere verdachte heeft het recht om te zwijgen.
  • Beroep u op uw zwijgrecht totdat u in de gelegenheid bent geweest om een strafrecht advocaat te raadplegen. Verklaren kan dan altijd nog.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Onderzoek strafbare feiten door politie

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag