Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Ontneming wederrechtelijk verkregen voordeel

Heeft u een dagvaarding ontvangen en vordert het Openbaar Ministerie naast bijvoorbeeld een gevangenisstraf ook een ontnemingsmaatregel? Diverse van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht hebben zich toegelegd (zijn specialist) op het gebied van financieel strafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Wederrechtelijk verkregen voordeel
Dit is het voordeel dat u wederrechtelijk heeft verkregen. Wederrechtelijk staat voor: in strijd met het recht. Als u dus inkomsten genereert uit bijvoorbeeld bedrijfsmatige hennepteelt, dan zijn dit inkomsten verkregen uit een strafbaar gesteld feit en dus wederrechtelijk.

Ontnemingsvordering
Wanneer de officier van justitie meent dat u meer dan €500 verkregen heeft uit strafbare feiten, dan kan hij ontneming vorderen bij de rechter tijdens de rechtszaak omtrent het strafbare feit. Ook is het mogelijk dat de officier van justitie een bepaald bedrag vordert bij een transactie van een strafbaar feit.

Pluk-ze-wetgeving
Wanneer de officier van justitie de ontnemingsvordering heeft ingediend dan kan de rechter op basis van de 'Pluk-ze-wetgeving' een ontnemingsmaatregel opleggen aan de verdachte. Hiermee wordt beoogd de financiële positie van de veroordeelde terug te draaien naar de positie zoals deze was voordat het delict werd gepleegd.

Tenuitvoerlegging

Als er een ontnemingsmaatregel is opgelegd en het vonnis is onherroepelijk geworden, dan zal het CJIB de maatregel tenuitvoer leggen. Als u niet betaalt dan komt de deurwaarder naar u toe om het geld op te eisen. Ook pressiemiddelen zoals hechtenis en lijfsdwang zijn mogelijk om u te laten betalen.

Ga terug naar hoofdpagina Straffen en maatregelen

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag