Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Onderzoek strafbare feiten (politie)

De politie is in Nederland de instantie die onderzoek doet naar strafbare feiten. Dit kan gebeuren naar aanleiding van een aangifte, een (anonieme) tip of op eigen beweging door de politie.

Bevoegdheden
De politie heeft door haar speciale taak ook veel bevoegdheden. Zo mogen zij huizen doorzoeken, fouilleren, mensen staande houden en aanhouden. Ook verhoren behoort tot de bevoegdheden. Naast deze bekende bevoegdheden zijn er nog meer bevoegdheden die aan de politie toekomen, bijvoorbeeld op grond van de Politiewet, de Wet wapens en munitie, de Opiumwet, de Wegenverkeerswet 1994, de Algemene wet op het binnentreden en het Wetboek van Strafvordering.

Zwaardere opsporingsbevoegdheden, zoals een telefoon aftappen, infiltratie en informanten, mogen pas worden toegepast na toestemming van de officier van justitie of de Rechter-commissaris.

Waarmee u als verdachte te maken krijgt
Als blijkt uit een onderzoek van de politie dat u verdacht wordt van het plegen van een strafbaar feit, dan kan men u aanhouden. Aanhouden heeft als doel u over te brengen naar een plaats van verhoor (meestal het politiebureau).

Lees meer over:

Advocaat strafrecht
Is er aangifte tegen u gedaan? Wordt u verdacht van het plegen van een strafbaar feit? Of bent u aangehouden en heeft u een advocaat nodig? Raadpleeg dan één van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht.

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag