Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (AID)

De Algemene Inspectiedienst (AID) ziet toe op de naleving van bijzondere wetten. Hierbij kunt u denken aan de regels omtrent alcoholverkoop, milieuwetgeving, levensmiddelen en het rookverbod. In 2012 fuseren de Plantenziektenkundige Dienst (PD) en de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) tot één orgaan. In het heden werken deze instanties al samen onder de noemer: nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit.

Controles
De controleurs van de AID kunnen onaangekondigd bij u als ondernemer langskomen. Wanneer u een horeca onderneming heeft, kunt u onderworpen worden aan een controle omtrent de handhaving van het rookverbod of de warenwet. Ook agrarische instellingen kunnen te maken krijgen met (preventieve) controles, zoals het gebruik van pesticiden of de aanwezigheid van dierenziektes, zoals: vogelgriep, Q-koorts of mond-en-klauwzeer (MKZ).

Sancties
Wanneer uw producten, waren of bedrijf niet voldoen aan de gestelde eisen, dan loopt u de kans een forse boete te krijgen. Daarnaast kunnen er ook goederen in beslag worden genomen. De boete die u krijgt is een bestuurlijke boete. Daartegen kunt u bezwaar maken en eventueel ook beroep instellen bij de rechtbank.

Advocaat strafrecht
Heeft u een boete gehad die u wilt aanvechten? Of heeft u een controle gehad waarna er een onderzoek naar u gestart is? Neem dan contact op met een van de gespecialiseerde advocaten van LS Advocaten Strafrecht. Zij staan u graag bij.

Ga terug naar hoofdpagina bijzondere opsporing

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag