Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Nieuwe advocaat

Als u een advocaat inschakelt dan moet u er vanuit kunnen gaan dat hij of zij uw juridische belangen zo goed mogelijk zal behartigen. Zo mag u in principe van uw advocaat verwachten dat deze:
  • U op de hoogte houdt van de stand en gang van zaken en overleg met u voert over belangrijke beslissingen;
  • De tijd neemt om uw vragen te beantwoorden; 
  • Als dat afgesproken is op eventuele zittingen aanwezig is (of een waardige vervanger stuurt);
  • De financiële gevolgen van uw opdracht met u bespreekt, waaronder de vraag of u in aanmerking komt voor een toevoeging (door de overheid gefinancierde rechtshulp).

Het komt helaas wel eens voor dat een cliënt niet tevreden is over zijn advocaat. Bent u niet tevreden over het doen of laten van uw advocaat, bespreek dat dan in de eerste plaats met hem (of haar). Bereid het gesprek ook goed voor. Als u uw ontevredenheid goed kunt verwoorden, kan dat helpen om er een oplossing voor te vinden. Wat het probleem ook is, als u het samen met de advocaat duidelijk op tafel kunt krijgen, zal het makkelijker zijn om de oplossing te vinden. En lukt dat niet, dan kan een goed gesprek tenminste de basis zijn om in goed overleg uit elkaar te gaan. Een advocaat van LS Advocaten Strafrecht kan u daarna verder bijstaan in uw verweer bij justitie.

Vrije keuze advocaat strafrecht
Als u door de politie in verzekering wordt gesteld krijgt u van overheidswege een advocaat toegewezen (zgn. piketadvocaat). U heeft echter altijd het recht om zelf de strafrechtadvocaat te kiezen van uw voorkeur. Neem daarvoor contact met ons op. Met meer dan 50 advocatenkantoren door heel Nederland en ruim 100 ervaren advocaten die zich hebben toegelegd op het strafrecht, zitten we altijd bij in de buurt en kunnen wij u bij verdenking van alle soorten strafbare feiten uitstekend bijstaan.

Nieuwe advocaat strafrecht bij hoger beroep of cassatie
Wanneer u van de rechter een teleurstellend vonnis heeft ontvangen dan kiezen veroordeelden er vaak voor om in hoger beroep of cassatie te gaan met een nieuwe advocaat. U heeft altijd het recht om te wisselen van advocaat en zelf de advocaat te kiezen waarin u vertrouwen heeft. Neem daarvoor contact met ons op.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina uw situatie

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag