Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Mensensmokkel

Heeft u iemand onwettig over landsgrenzen gebracht? Of heeft u personen tegen betaling een lift gegeven om zo van het ene land naar het andere land te komen? Deze gedragingen zijn strafbaar gesteld door de Nederlandse wetgever onder het mom van mensensmokkel. Mensensmokkel is een strafbaar feit en kan leiden tot strafvervolging. Heeft u een dagvaarding ontvangen vanwege mensensmokkel? Raadpleeg dan meteen een van onze aangesloten advocaten voor direct advies!

Mensensmokkel
Bij mensensmokkel gaat het om het transporteren van mensen over landsgrenzen. In principe is dit niet verboden. Dit wordt anders wanneer het gaat om vluchtelingen, asielzoekers of illegalen. Deze groepen hebben geen geldige reis- of verblijfspapieren en leven vaak onder slechte omstandigheden. Mensensmokkelaars (reisagenten) bieden dan in ruil voor geld vervoer aan.

Mensensmokkel is verboden. Vaak mislukken reizen door de slechte omstandigheden waarin de mensen worden vervoerd. Regelmatig overlijden mensen door uitputting of verdrinking. Daarom wordt mensensmokkel gezien als een ernstig strafbaar feit en is de maximale celstraf op vier tot vijftien jaar gesteld. Het hangt van alle omstandigheden af wat de maximale straf is. Als de gesmokkelden letsel oplopen of overlijden is de straf natuurlijk hoger.

Mensenhandel
Mensenhandel hangt nauw samen met mensensmokkel. Mensensmokkel vindt dan plaats om een persoon van het ene land naar het andere te brengen. In het land van bestemming worden de gesmokkelde personen vaak onder dwang de prostitutie ingestuurd of worden ze te werk gesteld onder erbarmelijke omstandigheden.

Advocaat mensensmokkel
Wordt u verdacht van betrokkenheid bij mensensmokkel? Raadpleeg dan altijd een gespecialiseerde advocaat. De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht kunnen u optimaal bijstaan in zaken omtrent mensensmokkel. De straffen op mensensmokkel zijn hoog, dus zorg altijd voor een goed advies wanneer u voor de rechter of bij de politie moet komen. Neem contact met ons op.

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag