Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Marechaussee

De Marechaussee is een politieorganisatie met een militaire status. De Marechaussee is onderdeel van defensie. De taken van de Marechaussee zijn vergelijkbaar met die van de politie. Bijzondere taken zijn de bewaking van de landsgrenzen en bepaalde kwetsbare objecten (De Nederlandsche Bank en het Koninklijk Huis). Diverse van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in het militair strafrecht. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer, ook op basis van pro deo.

Politietaken
Binnen defensie is de Marechaussee de instantie die belast is met politietaken. De Marechaussee doet dus onderzoek naar strafbare feiten. Wanneer een werknemer van de luchtmacht, landmacht of marine een strafbaar feit heeft begaan, waar dan ook ter wereld, is het de Marechaussee die het onderzoek doet, niet de politie. Het maakt daarbij niet uit of het strafbare feit tijdens diensttijd of op het dienstterrein is begaan. Ook privégedragingen vallen onder het militair strafrecht.

Bevoegdheden
De Marechaussee heeft ten aanzien van opsporingsbevoegdheden vergelijkbare bevoegdheden als de politie. Zij kunnen dus verdachten aanhouden en verhoren. Ook burgers. De Marechaussee kan tevens illegale vreemdelingen de cel inzetten, en grensoverschrijdende controles uitvoeren, bijvoorbeeld in internationale treinen, om bepaalde vormen van criminaliteit op te sporen.

Ga terug naar hoofdpagina bijzondere opsporing

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag