Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Joyriding

Joyriding is een zeer gevaarlijk delict. Vaak stappen onbevoegden in een auto zonder rekening te houden met de mogelijk ernstige gevolgen. Regelmatig zijn er kinderen die met de auto van hun ouders de weg opgaan. Deze kinderen of jongeren zijn strafbaar en moeten zich verantwoorden bij de rechter.

Zoekt u een advocaat voor uzelf of voor een minderjarige die achter het stuur is gekropen? De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in verkeersdelicten en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer tegen justitie, ook pro deo!

Joyriding - strafrecht
In artikel 11 Wegenverkeerswet wordt joyriding strafbaar gesteld: 'Het is verboden opzettelijk wederrechtelijk een aan een ander toebehorend motorrijtuig op de weg te gebruiken.' De straf volgt uit een ander artikel en bedraagt maximaal 6 maanden celstraf of een geldboete van de derde categorie.

Voorkom veroordeling joyriding
Joyriding is een misdrijf en de rechter kan u een gevangenisstraf of een geldboete opleggen. U heeft dus te maken met een serieuze confrontatie met justitie. Bij veroordeling krijgt u of uw kind een strafblad met alle negatieve consequenties van dien.

Schakel dan ook direct de expertise van een in verkeersdelicten als joyriding gespecialiseerde strafrechtadvocaat in om samen met de advocaat uw verweer voor te bereiden. Met een beetje geluk kan de Officier van Justitie worden bewogen tot intrekking dagvaarding of tot afdoening buiten de rechter om.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis. 

Ga terug naar hoofdpagina Verkeersmisdrijven

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag