Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Hoger beroep Strafrecht

Bent u het niet eens met een uitspraak van de rechtbank? Of bent u van mening dat de politierechter u een te zware straf heeft opgelegd? In deze gevallen kunt u in hoger beroep gaan bij de rechtbank of gerechtshof.

Instellen hoger beroep
Bij de uitspraak van de rechter tijdens een zitting deelt de rechter tevens mee dat hoger beroep bij het gerechtshof of bij de rechtbank mogelijk is. In overleg met uw advocaat kunt u beslissen of hoger beroep zinvol voor u is. Binnen 14 dagen na de uitspraak van de rechter moet hoger beroep worden aangetekend. Het kan ook zijn dat de Officier van Justitie (OvJ) in hoger beroep gaat.

Beperking hoger beroep
De gehele strafprocedure wordt niet compleet over gedaan. Het hoger beroep richt zich alleen tot de grieven (klachten) die de advocaat of verdachte heeft tegen het vonnis van de rechtbank of politierechter. Dit is het voortbouwend appèl. U dient dus goed met een advocaat te overleggen of u in hoger beroep wilt en of dit zinvol is. Ook de grieven dienen nauwkeurig opgesteld te worden.

Nieuwe advocaat strafrecht bij hoger beroep
Wanneer u van de rechter een teleurstellend vonnis heeft ontvangen dan kiezen veroordeelden er vaak voor om in hoger beroep te gaan met een nieuwe advocaat. U heeft altijd het recht om te wisselen van advocaat en zelf de advocaat te kiezen waarin u vertrouwen heeft. Neem daarvoor contact met ons op. Met meer dan 50 advocatenkantoren door heel Nederland en ruim 110 ervaren advocaten die zich hebben toegelegd op het strafrecht, zitten we altijd bij in de buurt en kunnen wij u bij verdenking van alle soorten strafbare feiten uitstekend bijstaan.

Cassatie
Na de uitspraak in hoger beroep bestaat in sommige gevallen de mogelijkheid om in cassatie te gaan bij de Hoge Raad.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken in hoger beroep op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Rechtsmiddelen strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag