Selecteer een pagina

Skimmen, creditcard- en pinpasfraude

Sinds het nieuwe pinnen in Nederland is ingevoerd is het aantal gevallen van skimming afgenomen. In het buitenland wordt soms nog gebruik gemaakt van oudere betaalvormen en wordt de magneetstrip nog gebruikt. Skimmen is dus nog steeds mogelijk en kan u een hoge straf opleveren als u wordt ontdekt.

Naast het skimmen blijkt creditcardfraude vaak een lucratieve activiteit te zijn. Via het internet worden creditcardgegevens verzameld en gebruikt om geld weg te sluizen. Deze vorm van creditcardfraude gaat vaak samen met computercriminaliteit (cybercrime).

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fraude

Wordt u verdacht van het plegen van een gewapende overval? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Skimming

Skimmen of skimming is een vorm van fraude. In het betaalapparaat wordt een kaartlezer geïnstalleerd en deze kopieert dan de gegevens van de betaalpassen die gebruikt worden in het apparaat. Skimmen is een vorm van fraude en dus een misdrijf. Sinds de invoering van ‘Het nieuwe pinnen’ is het aantal gevallen van skimming afgenomen, maar in het buitenland vindt het nog vaak plaats. Vaak worden pinpassen of creditcards in Nederland gekopieerd en in het buitenland leeg getrokken (cashing) alwaar men nog oude betaalsystemen gebruikt. Verdachten van betaalpasfraude kunnen in het laatste geval ook in Nederland berecht worden.

Ook wanneer u pinpassen of creditcards slechts kopieert, of betaalsystemen onrechtmatig aanpast, bent u strafbaar. Daarnaast kunt u in Nederland worden veroordeeld als u meewerkte aan internationale skimming.

Straffen skimmen

Skimmen kan zwaar worden bestraft met een forse werkstraf maar soms ook met gevangenisstraf. Welke straf wordt opgelegd hangt onder andere af van de hoogte van het fraudebedrag en de duur van de fraude. Als u al eerder bent veroordeeld wegens fraude dan zal een zwaardere straf worden opgelegd dan wanneer dit de eerste keer is dat u wegens fraude wordt veroordeeld.

Pinpasfraude

Een snel groeiende vorm van pinpasfraude of bankfraude wordt ook wel aangeduid met de term ‘geldezel’. Dit slaat op het feit dat een bankrekening van een bepaalde persoon door criminelen wordt gebruikt voor het witwassen van geld. Vaak gebeurt dit tegen een vergoeding. Het gebruiken van een geldezel is een opkomend fenomeen. Veelal worden de bankrekeningen van jongeren gebruikt die daarvoor een vergoeding ontvangen. Lees meer over ‘geldezel’.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Creditcardfraude

  Creditcardfraude komt – in tegenstelling tot skimming – nog veel voor. Het is ook tamelijk eenvoudig om de creditcardnummers van slachtoffers te achterhalen. Vaak is geen pincode vereist en kan de dader van creditcardfraude geld afschrijven. Op vele manieren kan een fraudeur aan de creditcardgegevens komen:

  • Onderscheppen creditcard via post
  • Via een virus met keylogger
  • Pharming websites (nepwebsites die lijken op bijvoorbeeld de website van een bank)
  • Phishing (iemand maakt mails die afkomstig lijken te zijn van een bank)
  • Gebruik van valse of gestolen creditcards

  Het stelen van iemand anders zijn creditcard(gegevens) en het gebruik daarvan zijn een vorm van diefstal/fraude en kan u een hoge straf opleveren. Zeker wanneer het feit meerdere keren is begaan en het nadeel bij het slachtoffer groot is, levert dit een celstraf op. Bovendien gaat creditcardfraude vaak samen met cybercrime; de gegevens worden via computersystemen achterhaald.

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in delicten als creditcardfraude en skimming en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo!

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Fraude