Selecteer een pagina

Fraude met persoonsgebonden budget (pgb)

Een persoonsgebonden budget (pgb) is een bedrag waarmee een zorgbehoevende zelf zorg kan regelen. Het komt vaak voor dat mensen het pgb niet gebruiken waarvoor het is bedoeld. In sommige gevallen kan dat worden gekwalificeerd als fraude. Een andere vorm van pgb-fraude is dat bemiddelingsbureaus foutieve uren of bedragen invoeren en dat de zorg niet terechtkomt bij de zorgbehoevenden.

Pgb fraude is een misdrijf: fraude. Fraude kan bestraft worden met een gevangenisstraf, werkstraf of geldboete. Welke straf een fraudeur krijgt, hangt af van alle feiten en omstandigheden, waaronder de duur en hoogte van de fraude en de mate van verwijtbaarheid.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fraude

Wordt u verdacht van fraude met persoonsgebonden budget? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Straffen fraude

Fraude is een vorm van bedrog; de zaken worden anders voorgesteld dan ze zijn, door op papier of digitaal een onjuiste weergave te geven van de werkelijkheid. Bij fraude is er altijd opzet in het spel. Wanneer u door de rechter wegens fraude wordt veroordeeld dan kan als straf een geldboete worden opgelegd van de vijfde categorie (max. € 90.000,-) of een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren.

Uzelf aangeven bij de politie

Soms kan uw geweten gaan wroegen na het plegen van pgb-fraude. Ook is het mogelijk dat de politie u op de hielen zit en u niet wilt dat u hardhandig wordt opgepakt in het bijzijn van uw familie. U kunt uzelf daarom aangeven bij de politie. Een LS Advocaat kan u bijstaan wanneer u voornemens bent uzelf aan te geven.

Tips bij verhoor door de recherche of politie:

 • U bent niet tot antwoorden verplicht. Iedere verdachte heeft het recht om te zwijgen
 • Beroep u op uw zwijgrecht totdat u in de gelegenheid bent geweest om een strafrecht advocaat te raadplegen. Verklaren kan dan altijd nog

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Ga terug naar hoofdpagina Fraude

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Een advocaat van LS Advocaten Strafrecht staat u bij in uw verweer wanneer u te maken heeft met een verdenking van fraude met persoonsgebonden budget. Wanneer u tijdig een advocaat inschakelt, dan heeft de advocaat voldoende tijd om alle processtukken op te vragen en eventuele getuigen op te roepen. Heeft u een dagvaarding ontvangen? Schakel dan direct een in heling gespecialiseerde advocaat strafrecht in.