Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Drugsdelicten

Drugsdelicten komen in vele hoedanigheden voor. Het gaat dan niet alleen om drugshandel en drugsbezit. Het is evenmin toegestaan om drugs te maken, weg te geven, te importeren naar Nederland, te exporteren naar het buitenland, te vervoeren, enzovoort. 

Drugsdelicten worden door de politie actief opgespoord en kunnen u een hoge straf opleveren.

Gespecialiseerd in drugsdelicten 

Bent u in aanraking gekomen met politie en justitie in verband met drugsgerelateerde zaken? Dat kan potentieel hele grote gevolgen hebben waaronder gevangenisstraf. Wilt u weten wat de gevolgen zijn en hoe u deze kan minimaliseren? Bent u onschuldig? Neem dan zo snel mogelijk contact op met een gespecialiseerde advocaat van LS Advocaten Strafrecht. Zij behandelen onder meer de volgende drugsdelicten:

Feiten die voortvloeien uit een drugsdelict

Naast vervolging voor het drugsdelict riskeert u ook vervolging door het Openbaar Ministerie (OM) vanwege andere strafbare feiten die voortvloeien uit het drugsdelict. Daarbij kunt u denken aan:

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van een drugsdelict? U bent strafbaar wanneer u drugs bezit, produceert, verhandelt of smokkelt. De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in drugsdelicten en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Opiumwet - harddrugs - softdrugs

De Opiumwet maakt een onderscheid tussen harddrugs en softdrugs. De Opiumwet stelt het gebruik van drugs niet strafbaar.

 

Om overlast te voorkomen kunnen gemeenten in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opnemen dat drugsgebruik in aangewezen gebieden wel strafbaar is. In bepaalde gevallen is er ontheffing mogelijk of in sommige gevallen wordt het gedoogd, zoals bij coffeeshops als aan alle criteria wordt voldaan

Straffen drugsdelicten

Drugsproductie, drugshandel en drugssmokkel worden vervolgd waarbij het Openbaar Ministerie (OM) een bijzondere aandacht heeft voor hennepteelt en wietplantages.

 

De hoogste straf op een delict uit de Opiumwet is twaalf jaar gevangenisstraf voor drugssmokkel.

Daarnaast heeft u een grote kans dat u het geld dat u verdiende met het strafbare feit terug moet betalen (ontnemingsmaatregel).

Voorkom strafvervolging

U heeft in deze gevallen dus kans op een flinke straf. LS Advocaten Strafrecht kan uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren, neem contact op met de Strafrecht Intakebalie voor (vrijblijvend) advies of bijstand door een advocaat.

 

De rol van een LS strafrechtadvocaat

Duidelijk is dat de verdenking of veroordeling vanwege een drugsdelict een hoge straf op kan leveren. Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een onterechte verdenking. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

 

Pro deo advocaat

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

 

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag