Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Dagvaarding strafrecht

Dagvaarding ontvangen en Verdachte?
Let op: onderneem direct actie zodra u een dagvaarding heeft ontvangen! U kunt dan samen met uw strafrechtadvocaat de verdediging goed voorbereiden. Wacht dus niet tot het laatste moment wanneer u moet voorkomen. Neem contact op.

Zend uw dagvaarding naar ons voor een kosteloze en vrijblijvende beoordeling door een gespecialiseerde strafrecht advocaat. Hierna zal een van onze strafrechtadvocaten u binnen enkele uren terugbellen voor een (gratis) telefonisch juridisch advies. U kunt ons ook bellen voor advies: 088 - 629 00 50. Op werkdagen zijn wij geopend van 08:00 tot 20:00 uur. Vanzelfsprekend worden al uw gegevens strikt vertrouwelijk behandeld.

Wat is een dagvaarding en bent u dan ook verdachte ?
Een dagvaarding is een officiƫle brief van de Officier van Justitie (OvJ) waarin u als verdachte wordt opgeroepen bij een rechtbankzitting aanwezig te zijn. Op de voorkant van de brief kunt u lezen waarvan de Officier van Justitie u verdenkt. Ook staat op de voorkant waar en wanneer de zitting zal plaatsvinden. Op de achterkant vindt u informatie over uw rechten. Het strafproces dient er toe om vast te stellen of u als verdachte het strafbare feit al dan niet heeft gepleegd. Lees hier meer in detail over diverse onderwerpen zoals de tenlastelegging van het strafbaar feit in de dagvaarding.

Iedereen heeft het recht zich te laten bijstaan door een advocaat. Dit kost niet meer dan strikt noodzakelijk. Wij helpen u namelijk ook graag op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel toevoeging genoemd of pro deo advocaat).

Bezwaarschrift dagvaarding
Wanneer u een dagvaarding hebt ontvangen is het mogelijk dat u het daar niet mee eens bent. In sommige gevallen kan tegen de dagvaarding een bezwaarschrift worden ingediend.

TOM-zitting en OTP
Het kan zijn dat u geen dagvaarding heeft ontvangen maar een uitnodiging voor een TOM-zitting (meerderjarigen) of OTP-zitting (minderjarigen).

Wat is een transactievoorstel
Voordat een dagvaarding is uitgebracht kunt u ook een transactievoorstel ontvangen van de Officier van Justitie. U betaalt dan een geldboete in plaats van dat de zaak voorkomt bij de Rechtbank. Het is vaak mogelijk om de Officier van Justitie een voorstel te laten doen en de dagvaarding in te trekken. Het is meestal niet verstandig om te wachten op een dagvaarding als er al een transactievoorstel is.

Pro deo advocaat strafrecht
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Uw situatie

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag