Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Boete

Bent u veroordeeld door de rechter en heeft u als straf een geldboete opgelegd gekregen? Of heeft u van de politie een bekeuring gehad? Deze straffen zien op het betalen van een bepaald geldbedrag. De geldboete komt in vele situaties voor. Toch zijn er enige verschillen die van belang zijn of u een advocaat nodig heeft. Hieronder bespreken wij enige boetes waarmee u te maken kunt krijgen en wat u er tegen kunt ondernemen.

Geldboete door de rechter
Wanneer u door de rechter veroordeeld wordt vanwege het plegen van een strafbaar feit, is het mogelijk dat er een geldboete wordt opgelegd. U krijgt dan een strafblad en moet de boete betalen. U kunt in hoger beroep gaan tegen uw straf, wanneer u het er niet mee eens bent of wanneer u meent onschuldig te zijn. Wilt u in hoger beroep, dan moet u zich bedenken dat u in hoger beroep ook een zwaardere straf kunt krijgen. Wanneer het gaat om een boete van een gering bedrag is het aan te raden daar geen stappen tegen te ondernemen. Bent u van mening dat de boete ten onrechte is opgelegd, dan heeft u een goede reden om in hoger beroep te gaan. De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht helpen u daarbij graag.

Bekeuring
Een bekeuring is een boete die u krijgt opgelegd door de politie wanneer u een overtreding begaat. Meestal zal u van het CJIB een beschikking ontvangen. Deze moet u betalen. In tegenstelling tot het schikkingsvoorstel is de beschikking (boete) onvoorwaardelijk. Als u niet betaalt, moet u voor de rechter verschijnen. Een advocaat is in dit stadium niet nodig wanneer u een boete aan wilt vechten, tenzij het gaat om een groot belang, bijvoorbeeld bij een zeer hoge boete of dreigende reputatieschade.

Schikkingsvoorstel (transactie)
Hiervan is sprake wanneer de officier van justitie van mening is dat u een strafbaar feit heeft begaan, maar dit niet zo ernstig wordt gevonden dat u voor de rechter moet verschijnen. Door het betalen van een geldbedrag kunt u zo uw strafzaak 'afkopen' (transactie). Strikt genomen is een transactie geen boete. Lees meer over de transactie.

Advocaat strafrecht
Heeft u een grote boete ontvangen en meent u dat dit ten onrechte is gebeurd? Neem dan contact op met een van de LS Advocaten Strafrecht. Ook als u meent dat de door de rechter opgelegde geldboete ten onrechte is opgelegd, of wanneer u deze te hoog vindt. Samen met u bespreken we de zaak en beoordelen of procederen zinvol is.

Ga terug naar overzicht Straffen en maatregelen


Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag