Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Bijzondere opsporing

Naast de politie zijn er in Nederland nog meer bevoegde opsporingsinstanties. Deze hebben meestal betrekking op specifieke wetgeving.

Voedsel en Waren Autoriteit (VWA)
De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) ziet toe op voedsel en waren. Hierbij kunt u denken aan milieuwetgeving, voedselregelgeving en dierenwelzijn. De nieuwe VWA kan u bekeuren of een rapport aan de officier van justitie toe doen komen om u te vervolgen. Voorheen heette deze opsporingsinstantie de Algemene Inspectiedienst (AID).

FIOD-ECD
De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst en de economische controledienst houden toezicht op de naleving van fiscale wetgeving (belastingen, douanezaken). Daarnaast zijn deze instellingen ook actief op het gebied van het bedrijfsleven (fraudezaken) en de georganiseerde criminaliteit (XTC-laboratoria)

Marechaussee
De Marechaussee maakt deel uit van de Nederlandse defensie. De Marechausee is belast met onderzoek naar strafbare feiten verricht door personeel van defensie. Daarnaast heeft de Marechaussee speciale burgerlijke taken zoals het beveiligen van personen en objecten.

Sociale recherche
Wanneer u fraudeert met uitkeringen, dan krijgt u te maken met de sociale recherche. Zij houden toezicht of personen wel gerechtigd zijn op een uitkering. De toezichthoudende personen zijn bijzondere opsporingsambtenaren met speciale bevoegdheden.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag