Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Bestuurlijke boete

Heeft u een boete gehad van een bestuursorgaan? U heeft dan te maken met een bestuurlijke boete. Strikt genomen is er geen sprake van een strafrechtelijke sanctie maar van Bestuursrecht. Toch kunnen de meeste advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht u in dergelijke gevallen wel bijstaan.

Bestuurlijke boete als beschikking
De bestuurlijke boete is een beschikking. De boete is aan u persoonlijk gericht. Ook kunnen bedrijven een bestuurlijke boete opgelegd krijgen. Tegen een beschikking staat bezwaar en beroep open. Wanneer u een hoge boete heeft gehad, dan helpen wij u graag deze boete aan te vechten. Uw belang kan financieel van aard zijn of kan te maken hebben met uw reputatie als particulier of bedrijf.

Strafrecht
Een bestuurlijke boete heeft als doel te straffen (punitief karakter). Daarom is de bestuurlijke boete nauw verbonden met de strafrechtelijke boete. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft bepaald dat een bestuurlijke boete een 'criminal charge' (strafrechtelijke sanctie) is. Daarom zijn ook bij de bestuurlijke boetes procedurele waarborgen van toepassing, zoals de cautie (u hoeft niet te antwoorden op vragen van de politie of andere opsporingsambtenaren).

Opsporingsinstanties
Bekende opsporingsinstanties die ook een bestuurlijke boete kunnen opleggen zijn onder meer:

Advocaat bestuurlijke boete
Heeft u een bestuurlijke boete ontvangen waarvan u meent dat deze onterecht is opgelegd? Of bent u van mening dat de boete (veel) te hoog is? Raadpleeg in dat geval een van de LS Advocaten Strafrecht. Samen met u bespreken de advocaten uw kansen om de bestuurlijke boete aan te vechten.

Ga terug naar hoofdpagina Straffen en Maatregelen

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag