Selecteer een pagina

Douanedelicten

Wordt u verdacht van overtreding van de import- of exportregels of bent u aangehouden door de douane? Bijvoorbeeld omdat u geneesmiddelen importeerde die niet zijn toegelaten in Nederland? Of wordt u bijvoorbeeld verdacht van smokkel van wapens of munitie (vuurwerk)?

Maakt u zich strafbaar aan het niet geoorloofd verhandelen van waren over de landsgrenzen. U kunt dan vervolgd worden. De bij LS Advocaten Strafrecht aangesloten kantoren beschikken over uitgebreide ervaring en expertise met douanedelicten. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer tegen justitie, in sommige gevallen ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fiscaalrecht

Algemene Douanewet – import en export

Wanneer u goederen importeert of exporteert, krijgt u te maken met wettelijke regels die zijn vastgelegd in onder andere de Algemene douanewet. Zo mag u bijvoorbeeld niet zomaar beschermde dier- en plantensoorten uit- of invoeren.

Ook wapens mogen vanzelfsprekend niet zonder daartoe behorende toestemming verhandeld worden over landsgrenzen. Ook andere goederen kunnen onderwerp zijn van regulering. Wanneer u de regels overtreedt kunt u zich schuldig maken aan een strafbaar feit. De douane of justitie kan dan een onderzoek instellen.

Daarnaast kan het voorkomen dat u de Warenwet of de Wet Milieubeheer overtreedt. U kunt dan een geldboete krijgen. Wanneer u deze betaalt is de zaak afgedaan. Niet zelden gaat het om een fors bedrag. In sommige gevallen kan het raadzaam zijn met een advocaat te overleggen om de zaak voor de rechter te laten komen. In dat geval adviseren de advocaten van LS Advocaten Strafrecht u graag.

Ook goederen die u verhandelt die inbreuk maken op intellectuele eigendomsrechten bedoeld in artikel 337 Wetboek van Strafrecht kunnen voorwerp zijn van een strafrechtelijk onderzoek. Het gaat dan bijvoorbeeld om namaakgoederen. Fraude met de T-1 aanvraag wordt ook strafrechtelijk vervolgd.

Daarnaast kunnen ook fiscale delicten, zoals btw-fraude bij grensoverschrijdende handelingen onderwerp zijn van een onderzoek door de douane.

Douane fraude – strafrechtelijk onderzoek

Soms kan de douane reden zien om een strafrechtelijk (voor)onderzoek in te stellen tegen u of uw bedrijf. Ook kunnen er huiszoekingen of bedrijfsinvallen gedaan worden. Is de douane, FIOD of politie voornemens uw bedrijf te bezoeken? Raadpleeg dan altijd een gespecialiseerde advocaat. Ook wanneer u slechts een vermoeden heeft kunt u bestens advies inwinnen van een advocaat.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Pro deo advocaat

  In sommige gevallen is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.