Selecteer een pagina

Belastingfraude bedrijven en ondernemers

Heeft u gefraudeerd met belastingaangiftes? Stond de FIOD ineens op de stoep? Of heeft u of uw bedrijf een dagvaarding ontvangen in verband met een fiscaal misdrijf?

Een veroordeling kan ernstige gevolgen teweeg brengen voor uw bedrijf. Neem daarom in een zo vroeg mogelijk stadium contact op met een advocaat strafrecht om uw zaak te bespreken.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fiscaalrecht

Heeft u te maken gehad met belastingfraude bedrijven en ondernemers? Wij helpen u.

Hier vind u meer informatie:

Bedrijven en vennootschappen

Bedrijven hebben te maken met vele soorten belastingen, denk aan:

 • Omzetbelasting (en aftrek voorbelasting)
 • Loonbelasting
 • Vennootschapsbelasting
 • Dividendbelasting

Een foutieve aangifte heeft bij bedrijven snel het gevolg dat aan de drempelbedragen wordt voldaan. Overschrijding van de drempelbedragen houdt in dat uw zaak in aanmerking komt voor strafvervolging.

Daarnaast kan een fraudezaak al snel complex worden, bijvoorbeeld als sprake is van internationale BTW carrouselfraude.

De strafrechter zal uw zaak behandelen en u of uw bedrijf een straf opleggen. Op belastingfraude staat een celstraf van maximaal zes jaren. Naast deze straf krijgt u als ondernemer te maken met andere nadelen zoals:

 • Slechte reputatie
 • Verlies vertrouwen van zakenrelaties
 • Verhoogde controle door fiscus/FIOD in volgende jaren

In het slechtste geval komt de continuïteit van uw bedrijf in gevaar en ziet u uw eerdere werk in rook opgaan. Als een veroordeling niet meer te voorkomen is dan is het wellicht mogelijk de schade zoveel mogelijk te beperken. Neem contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten voor deskundig advies over de verdere mogelijkheden.

Voorkom strafvervolging

Het voorkomen van strafvervolging is mogelijk. Een advocaat strafrecht kan u hierbij van dienst zijn. Zo voorkomt u schade aan uw reputatie. Vaak is het mogelijk om tot een schikking te komen met de fiscus of succesvol een bezwaarschrift in te dienen tegen een dagvaarding. U betaalt dan de te weinig betaalde belasting plus een verhoging.

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding

  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Medeplichtigheid belastingadviseur

  Wist u dat een foutief belastingadvies of verkeerd ingevulde belastingaangifte ook u als belastingadviseur kan raken? Het komt vaak voor dat een belastingadviseur wordt vervolgd vanwege medeplegen van of medeplichtigheid aan belastingfraude. Daarnaast worden belastingadviseurs vaker vervolgd vanwege belastingfraude, omdat zij een voorbeeldfunctie hebben.
  Strafvervolging voor een belastingadviseur heeft ernstige gevolgen. Bij een veroordeling kunt u uw bedrijf wel sluiten. Bij vrijspraak is reeds door de vervolging uw reputatie beschadigd. Raadpleeg daarom altijd en onder alle omstandigheden een advocaat indien u te maken heeft met een geschil met de Belastingdienst en voorkom verdere problemen en schade!

  Pro deo advocaat

  In sommige gevallen is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  DGA belastingfraude

  Als DGA moet u jaarlijks aangifte doen als ondernemer voor de inkomstenbelasting. De fiscale wetgeving is zeer complex en een fout is dan ook snel gemaakt, ook al gaat u uit van uw belastingadviseur.

  Een fout in uw aangifte kan desastreuze gevolgen hebben. Zo is het mogelijk dat u een boete van 50% van de te weinig betaalde belasting moet betalen. Anderzijds kan veroordeling voor een misdrijf u een strafblad opleveren, om nog maar te spreken van uw reputatie als ondernemer.

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

  Direct contact met een jurist?