Selecteer een pagina

Belastingontduiking en belastingfraude

Word u verdacht van het frauderen met de belasting? Heeft u uw belastingaangifte moedwillig verkeerd ingevuld? Bent u door de politie of FIOD verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van belastingontduiking?

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in fiscale delicten zoals belastingfraude, en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Gratis eerste gesprek
Wilt u snel weten waar u aan toe bent en wat u het beste kunt doen? Bel 088 - 629 00 50 voor een gratis eerste gesprek. De juristen van onze juridische intakebalie kunnen uw eerste vragen alvast voor u beantwoorden.

ls-advocaten-fiscaalrecht

Belastingfraude

Belastingontduiking en belastingfraude zijn een breed begrip en slaan op meerdere soorten belastingen. U kunt denken aan misdrijven met betrekking tot de btw, de inkomstenbelasting en de vennootschapsbelasting.

Fraude wordt zwaar bestraft en een veroordeling kan zware gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor uw eigen reputatie of die van uw bedrijf. In ernstige gevallen kan het zelfs de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen.

Misdrijf of overtreding

Er is sprake van belastingfraude wanneer een belastingplichtige (bedrijf of particulier) opzettelijk zijn fiscale verplichtingen niet nakomt. Er is dus pas sprake van fraude wanneer de belastingplichtige opzet valt te verwijten. Ook het bewust aanvaarden van de aanmerkelijke kans dat een belastingaangifte onjuist kan zijn, kan overigens al voldoende zijn voor opzet. De positie en kennis van de betrokken belastingplichtige spelen hierbij ook nog een rol.

Indien er geen opzet in het spel is, kan sprake zijn van een overtreding. Een overtreding is een minder ernstig feit, maar kan u alsnog een boete of navordering opleveren. Voorts geldt dat bij overtredingen geen vergaande dwangmiddelen kunnen worden gebruikt zoals het aftappen van telefoons of doorzoeken van woningen.

Belastingontduiking

Belastingontduiking is een vorm van belastingfraude. Veelal houden ontduikers buitenlandse rekeningen aan waarbij men geen aangifte doet in Nederland over de gelden op buitenlandse rekeningen. Door de verzwijging wordt minder belasting betaald dan verschuldigd is.

U doet een aangifte derhalve opzettelijk onjuist of onvolledig. Pas hier mee op! Belastingfraude kan u een zeer hoge boete of celstraf tot wel zes jaren opleveren. De laatste jaren lopen steeds meer belastingontduikers tegen de lamp. Dit komt door:

 • Minder landen kennen het bankgeheim
 • Lekkende werknemers van banken
 • Gegevenslek (KB-Lux zaken)
 • Actieve opsporing door Belastingdienst
 • Minder mogelijkheden tot inkeer

Stel direct uw vraag

Onze juristen van de intakebalie zijn 7 dagen per week bereikbaar. Bel 088 - 629 00 50 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij bellen u z.s.m. terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.  Upload hier uw dagvaarding  Gewenste terugbelmoment

  Ik ga akkoord met het privacy statement.

  Bel kosteloos en vrijblijvend

  Stel direct uw vraag

  Gespecialiseerd in strafzaken

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  7 dagen per week bereikbaar

  Onze juridische intakebalie is 7 dagen per week bereikbaar voor een gratis intake gesprek.

  Ook pro deo mogelijk

  De advocaten aangesloten bij ons advocatennetwerk zijn gespecialiseerd in het strafrecht.

  Landelijk advocaten netwerk

  Met onze aangesloten strafrecht advocaten hebben wij een landelijke dekking in heel Nederland.

  NL 230x272v3

  Belastingfraude melden – vrijwillige verbetering

  Als u in het verleden niet uw volledige inkomen of vermogen heeft aangegeven kunt u tot inkeer komen. Heeft u bijvoorbeeld een erfenis niet aangegeven, buitenlands spaargeld verzwegen of gewoonweg verkeerde bedragen ingevuld dan kunt u alsnog uw eerdere aangifte vrijwillig verbeteren.

  De precieze gevolgen van een vrijwillig inkeer zijn afhankelijk van de situatie. Het kan van belang zijn of de belastingdienst u al op het spoor is. Heeft u aanwijzingen dat er een onderzoek naar u gedaan wordt en komt u daarom tot inkeer? Allemaal redenen om vooraf gedegen advies in te winnen om de gevolgen zoveel mogelijk te minimaliseren.

  U kunt advies inwinnen bij onze gespecialiseerde advocaten. Zij kunnen u ook bijstaan in de verdere procedure.

  Pro deo advocaat

  In sommige gevallen is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

   

  De rol van een LS-strafrechtadvocaat

  Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.