Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Bedreiging

Bedreiging is het dreigen met geweld of de dood tegen een persoon of eigendommen. Bedreigingen worden vaak subtiel verwoord en het is dan ook niet altijd duidelijk of het gaat om een bedreiging die valt onder de strafwet. Een advocaat kan verdachten bijstaan en aantonen dat een bepaalde uiting geen bedreiging is die onder de strafwet valt. Voor slachtoffers kan een strafrechtadvocaat proberen aan te tonen dat het slachtoffer is bedreigd en de dader vervolgd dient te worden.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in het verlenen van bijstand aan verdachten van bedreiging en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Vormen van bedreiging
Bedreiging kan op verschillende manieren worden uitgeoefend. In artikel 285 Wetboek van Strafrecht worden drie hoofdvormen onderscheiden:

  1. Fysieke bedreiging, bijvoorbeeld bedreiging met geweld, met mishandeling, met de dood of verkrachting of brandstichting tegen personen of goederen. Gevangenisstraf van max. 2 jaar of een geldboete van de tweede categorie (max € 3.600);
  2. Schriftelijke bedreiging. Dezelfde als de bovenstaande vormen van bedreiging maar dan schriftelijk geuit, per brief, dreigmail, dreig-SMS, poederbrief, kogelbrief, bommelding e.d. Gevangenisstraf van max. 4 jaar of een geldboete van de vierde categorie (max â‚¬ 19.000);
  3. Bedreiging met een terroristisch misdrijf. Gevangenisstraf van max. 6 jaar of een geldboete van de vijfde categorie (max. â‚¬ 76.000).

Voorkom veroordeling
Niet iedere bedreiging is strafbaar. Artikel 285 Wetboek van Strafrecht somt limitatief op waarmee gedreigd moet worden om een strafbare bedreiging op te leveren. Zonder getuigen is het vaak onbewijsbaar dat iemand een bedreiging geuit heeft. Daarnaast is het weliswaar zo dat een bedreiging ook schriftelijk, telefonisch of via email geuit kan worden. Maar ook dan moet het feit wel bewezen kunnen worden. Met behulp van een goede advocaat kan vaak bewezenverklaring (en dus veroordeling) worden voorkomen. Neem contact op.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Geweldsdelicten

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag