Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Advocaat Militair Strafrecht

Een Nederlandse militair die zich, waar ook ter wereld misdraagt (m.u.v. de Nederlandse Antillen en Aruba), staat terecht bij de militaire kamer van de rechtbank Arnhem. Daarbij gaat het om personen die nog militair zijn of personen die ten tijde van het strafbaar feit militair waren. Heeft u een dagvaarding ontvangen om voor een militaire rechter te verschijnen? Diverse van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in het militair strafrecht. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer, ook pro deo.

Militair strafrecht geldt voor alle krijgsmachtonderdelen: landmacht, luchtmacht, marine en marechaussee.

De rechtbank Arnhem heeft een militaire kantonrechter, een militaire politierechter en een meervoudige militaire kamer. Het hoger beroep in militaire zaken wordt behandeld door de militaire kamer van het gerechtshof in Arnhem. De militaire kamer behandelt ook de hoger beroepen in tuchtzaken op basis van Wet Militair Tuchtrecht.

De Officier van Justitie in militaire zaken is een specialist. De verdachte militair moet daarom een in het militaire strafrecht gespecialiseerde advocaat hebben voor een goede en adequate verdediging.

Militairen lopen grotere risico's
Militairen lopen grotere risico's om met het strafrecht in aanraking te komen dan gewone burgers. Naast het Wetboek van Strafrecht geldt voor militairen ook het Wetboek van Militair Strafrecht en het Wetboek van Militair Tuchtrecht.

Een veroordeling kan behalve een eventuele strafoplegging in het slechtste geval ook ontslag inhouden. Het is daarom van groot belang om een strafproces te voorkomen en wanneer dit niet mogelijk is de gevolgen zo veel mogelijk te beperken.

Marechaussee
Binnen defensie is de Marechaussee de instantie die belast is met politietaken. De Marechaussee doet dus onderzoek naar strafbare feiten.

Dagvaarding ontvangen
Heeft u als militair een dagvaarding ontvangen, neem dan direct contact op zodat één van onze gespecialiseerde advocaten militair strafrecht de nodige actie kan ondernemen. Misschien kan uw advocaat er voor zorgen dat de dagvaarding alsnog wordt ingetrokken. Maar ook als dit niet lukt dan is het zaak om samen met uw advocaat uw verdediging zo goed mogelijk voor te bereiden. De uitkomst van uw strafzaak kan van grote invloed zijn voor uw strafblad en uw aanstelling.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht


Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag