Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Zwarttanken (benzinedief)

Zwarttanken is een vorm van flessentrekkerij. Er wordt u een goed aangeboden tegen betaling. Als u moedwillig het goed afneemt (de brandstof) en niet betaalt, is er sprake van zwarttanken. Het is geen diefstal, ondanks dat er gesproken wordt van een 'benzinedief'.

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van zwarttanken? De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn zeer ervaren met het verlenen van bijstand aan verdachten van het delict flessentrekkerij, waaronder zwarttanken valt. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Wat is zwarttanken?
Tanken zonder te betalen wordt ook wel aangeduid als zwarttanken. Als u na het tanken moedwillig niet afrekent bij de kassa van de benzinepomp, en wegrijdt zonder te betalen, heeft u grote kans dat het kenteken van uw auto of scooter is vastgelegd op video en dat de pomphouder bij de politie aangifte zal doen van diefstal of flessentrekkerij. Bovendien worden alle kosten die de pomphouder moet maken op u verhaald.

Straffen zwarttanken
Zwarttanken is een misdrijf. Heeft u een dagvaarding ontvangen in verband met tanken zonder te betalen neem dan altijd contact op met een ervaren strafrechtadvocaat om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken. De straffen kunnen bestaan uit een boete maar soms ook uit gevangenisstraf. Bij een veroordeling krijgt u een strafblad.

Pro deo advocaat ?
Vaak is het mogelijk om strafzaken gratis te behandelen op basis van pro deo. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar flessentrekkerij

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag