Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Woont u in Nederland en heeft u een Belgische advocaat nodig wegens verdenking van een strafbaar feit gepleegd in België?

Heeft u een dagvaarding ontvangen van de Belgische Procureur des Konings voor een delict in België gepleegd, of bent u als Nederlander veroordeeld door de Belgische strafrechter? U heeft dan te maken met het Belgische strafrecht. U heeft dan soms ook een Belgische strafrechtadvocaat nodig.

Belgisch strafrecht
Het lijkt allemaal hetzelfde, de regels in België en in Nederland, en ook in kader van de EU zijn er steeds meer overeenkomsten. Maar dat is juist de valkuil die vaak onderschat wordt. Om het Belgische recht te begrijpen is ten eerste een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Franse en soms ook Duitse taal noodzakelijk. Verder is het voor het “interpreteren” van de wettelijke regelingen noodzakelijk gedegen kennis van het Belgische recht en de Belgische jurisprudentie te hebben. Kortom een van origine Belgische strafrecht advocaat met als moedertaal Nederlands en Frans, een aan een Belgische universiteit afgeronde studie rechtsgeleerdheid en werkervaring binnen de Belgische advocatuur kan u het beste bijstaan in het Belgische strafrecht proces.

Belgische strafrechtadvocaat
Wij raden u aan indien u met de Belgische justitie in aanraking komt direct de hulp in te schakelen van een ervaren Belgische strafrechtadvocaat welke u kan bijstaan in het Belgische Strafrecht proces.

Als Nederlander in België veroordeeld en gedetineerd

Wanneer u door een Belgische rechter bent veroordeeld tot een vrijheidsstraf dan kan uw Nederlandse advocaat er vaak voor zorgen dat u de straf mag uitzitten in een Nederlandse gevangenis. Dit valt onder het internationaal strafrecht en binnen de EU heet dit overlevering. Buiten de EU wordt gesproken over uitlevering.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

optimaal_bereikbaar

Stel kosteloos uw vraag - Neem contact op!
Mail direct uw vraag of bel onze Strafrecht Intakebalie. 
Bel ons op 088 - 629 00 50

Dagelijks bereikbaar via 088 - 629 00 50 (lokaal tarief)
Op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur (vrijdag tot 18.00 uur)

Al uw persoonlijke gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld.

« terug