Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Rijbewijs ingevorderd door politie

Vanwege een grove verkeersovertreding kan de politie uw rijbewijs per direct invorderen. Vanaf dat moment mag u geen motorvoertuigen meer besturen. In de meeste gevallen zal de officier van justitie uw rijbewijs een aantal dagen of weken ingevorderd houden. Uiteindelijke krijgt u een boete opgelegd (strafbeschikking). Soms zult u een dagvaarding ontvangen of misschien heeft u deze inmiddels ontvangen.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in verkeersstrafrecht. Zij kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie om uw rijbewijs zo snel mogelijk eerst voorlopig en daarna definitief terug te krijgen, ook op basis van pro deo.

Rijbewijs kwijt
Rijdt u onder invloed met een alcoholpromillage van meer dan 1,3 (voor beginnende bestuurders geldt een limiet van 0,8) of wanneer u meer dan 50 kilometer per uur te hard gereden heeft of u weigert mee te werken aan een alcoholonderzoek, is de politie verplicht om uw rijbewijs in te vorderen. De invordering geldt per direct en vanaf dat moment mag u geen enkel motorvoertuig meer besturen.

Overigens kan de politie ook overgaan tot het invorderen van uw rijbewijs wanneer u hinder of gevaar voor de veiligheid op de weg veroorzaakt. Ook wanneer u betrokken bent bij een ernstig verkeersongeval kan uw rijbewijs worden ingevorderd.

Rijbewijs terugkrijgen
Nadat uw rijbewijs door de politie is ingenomen stuurt de politie uw rijbewijs door naar de officier van justitie. De officier beslist binnen tien dagen of hij tot inhouding van het rijbewijs overgaat. Uw zaak wordt in ieder geval binnen zes maanden aan de rechter voorgelegd.

LS Advocaten Strafrecht kan voor u in de tussentijd een klaagschrift indienen bij de rechtbank om uw rijbewijs (voorlopig) terug te vorderen. De rechter zal naar de omstandigheden van het geval beoordelen of (voorlopige) teruggave mogelijk is. De meeste mensen hebben hun auto nodig voor hun werk of beroep. In die gevallen kan LS Advocaten Strafrecht u hierbij vakkundig terzijde staan om het rijbewijs snel terug te krijgen.

Vorderingsprocedure CBR
Daarnaast kan bij de politie, de Officier van Justitie of de directeur van het CBR het vermoeden ontstaan, dat de houder van een rijbewijs niet meer voldoet aan de eisen voor geschiktheid of rijvaardigheid. De divisie vorderingen van het CBR kan een onderzoek instellen naar uw geschiktheid of rijvaardigheid. U kunt uw rijbewijs hierdoor voor langere tijd kwijt zijn. LS Advocaten Strafrecht beschikt over advocaten met veel kennis en ervaring van deze vorderingsprocedure en zijn u graag van dienst bij het zo snel mogelijk terugvorderen van uw rijbewijs. Ook met het aanvechten van het alcoholslotprogramma hebben de aangesloten advocaten veel ervaring.

De rol van een LS-strafrechtadvocaat
Een LS-strafrechtadvocaat kan namens u proberen uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Vaak is het rijbewijs nodig vanwege werk. Het is dan ook belangrijk dat het rijbewijs zo snel mogelijk terugkomt. Een LS Advocaat is op de hoogte van alle regels en termijnen en zal er alles aan doen om u het rijbewijs zo snel mogelijk terug te bezorgen.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Verkeersmisdrijven

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag