Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Stroperij

Stroperij is een vorm van diefstal. Natuurlijke zaken worden door de stroper toegeƫigend, terwijl het de stroper in dat bepaalde gebied of vanwege wettelijke bepalingen niet is toegestaan. Vormen van stroperij zijn:

  • Jagen of vissen in een gebied zonder toestemming van de eigenaar van de grond
  • Meenemen van (beschermde) planten of dieren uit een beschermd gebied

Stroperij is strafbaar gesteld en kan u een serieuze confrontatie met justitie opleveren. Als u verhoord bent, of een dagvaarding hebt ontvangen vanwege stroperij, moet u zo snel mogelijk een advocaat inschakelen. Alleen dan kan de advocaat snel beginnen met uw verdediging en de nadelige gevolgen voor u beperken.

LS Advocaten Strafrecht heeft alle expertise in huis en kan u optimaal bijstaan. Neem contact met ons op.

Stroperij/stropen
Stroperij is een vorm van diefstal. Centraal bij stroperij staat het zonder toestemming toe-eigenen van zaken die zich bevinden op een bepaald grondgebied, of water waarbij uzelf niet de eigenaar bent van dat gebied. Het moet tevens gaan om natuurlijke zaken, anders gaat het om een normale diefstal.

U mag dus niet zomaar dieren of planten uit een gebied meenemen zonder dat u daarvoor toestemming heeft. Het maakt daarbij niet uit of u nou schade toebrengt aan het gebied of niet. Wel zult u sneller vervolgd worden als u schade toebrengt aan het gebied.

Ook sprokkelen valt onder de strafbaarstelling van stroperij als dit op grote schaal plaatsvindt.

Straffen op stroperij
Stroperij is een misdrijf en indien u vervolgd wordt, moet u bij de kantonrechter komen. Sommige vormen van stroperij zijn bovendien economische delicten en kunnen u een celstraf opleveren. Raadpleeg altijd een gespecialiseerde strafrechtadvocaat wanneer u bij de politie moet komen voor verhoor of als u een dagvaarding hebt ontvangen.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag