Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Snelheidsovertredingen

Grove snelheidsovertredingen kunnen via het strafrecht worden afgedaan. Een aantal gevolgen zijn denkbaar wanneer u staande wordt gehouden door de politie of wordt betrapt:

Voorkom dat u voor langere tijd uw rijbewijs kwijt bent en dat u een hoge straf opgelegd krijgt. De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in het verkeersstrafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Rijbewijs kwijt
Bij snelheidsovertredingen onder de 50 kilometer per uur krijgt u meestal een geldboete. Vaak ontvangt u dan een transactievoorstel of strafbeschikking met acceptgiro van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Door te betalen koopt u uw vervolging af. Bij overschrijding van de maximumsnelheid van 50 kilometer of meer wordt bij staande houden door de politie het rijbewijs ingevorderd. De politie is daartoe wettelijk verplicht.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgestuurd naar de Officier van Justitie. De Officier van Justitie beslist binnen 10 dagen of hij tot inhouding van het rijbewijs overgaat. Bij grote snelheidsovertredingen, of in combinatie met bijvoorbeeld rijden onder invloed van alcohol of drugs of met een verkeersongeval of bij recidive, kan uw rijbewijs ook worden doorgezonden aan het CBR om te beoordelen of u wel geschikt bent om een voertuig te besturen. Uw zaak wordt in ieder geval binnen 6 maanden aan de rechter voorgelegd.

Rijbewijs terug via klaagschrift
LS Advocaten Strafrecht kan voor u in tussentijd een klaagschrift indienen bij de rechtbank om uw rijbewijs (voorlopig) terug te vorderen. De rechter zal beoordelen of (voorlopige) teruggave mogelijk is. LS Advocaten Strafrecht zal u hierbij vakkundig terzijde staan.

De rol van een LS-strafrechtadvocaat
Een advocaat kan u in alle soorten verkeerszaken bijstaan. Als het komt tot een strafzaak kan een advocaat u verdedigen in de rechtbank en aansturen op vrijspraak of een lage straf. Daarnaast kan een advocaat u van dienst zijn bij het terugkrijgen van uw rijbewijs. Een LS-advocaat handelt altijd in uw belang.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Verkeersmisdrijven

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag