Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Schuld aan ongeval

Schuld aan een ongeval kan u een strafrechtelijke verdenking opleveren. De gevolgen hiervan kunnen vergaand zijn. Zo kunt u worden verhoord, worden aangehouden of kan zelfs uw rijbewijs worden ingenomen of ongeldig worden verklaard. In de meeste gevallen zult u zich moeten verantwoorden voor de strafrechter. U zult een dagvaarding ontvangen.

Heeft u inmiddels een proces verbaal of dagvaarding ontvangen van de Officier van Justitie? De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in het verkeersstrafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Verkeersstrafrecht bij verkeersongeval
Bij een ernstig verkeersongeval stelt de politie meestal een strafrechtelijk onderzoek in om te onderzoeken of u schuldig bent als verkeersdeelnemer aan het ongeval. Ook kan de politie in sommige gevallen overgaan tot invordering van het rijbewijs, bijvoorbeeld wanneer sprake is van rijden onder invloed van alcohol of drugs of overtreding van de rijtijdenwet door een beroepschauffeur.

Wanneer er dodelijke slachtoffers vallen kan u mogelijk dood door schuld worden verweten wegens roekeloos rijgedrag.

Doorrijden na ongeval
Wanneer een verkeersongeval plaatsvindt waarbij u bent betrokken bent u verplicht op de plaats van het ongeval te blijven totdat de politie is gearriveerd of tot wanneer u alles heeft afgehandeld met de andere partijen. Het is strafbaar wanneer u dit nalaat. Doorrijden na een ongeval is strafbaar gesteld in art. 7 WvW 1994. Wanneer u doorrijdt na een ongeval kan u dit drie maanden celstraf opleveren. In het laatste geval hebben we het dan nog niet over de overige feiten die mogelijk zijn gepleegd.

Mocht u toch zijn doorgereden na een verkeersongeval (bijvoorbeeld door schrik) kunt u besluiten u te melden bij de politie binnen twaalf uur na het doorrijden. Binnen die twaalf uur kunt u uw fout herstellen.

Rechtvaardigingsgronden
LS Advocaten Strafrecht staat u bij om rechtvaardigingsgronden aan te dragen die wellicht uw straf verminderen of vrijspreken van strafrechtelijke vervolging. De Officier van Justitie (OvJ) kan ook besluiten tot verdere strafrechtelijke vervolging indien er sprake is van schuld aan de aanrijding volgens de Wegenverkeerswet. Gezien de complexiteit van uw verweer, de ernst van de beschuldiging en hoogte van de straffen die de Officier van Justitie (OvJ) kan vorderen, raden wij u aan direct de vakkundige expertise in te roepen van een advocaat via LS advocaten Strafrecht.

De rol van een LS-strafrechtadvocaat
Een advocaat kan u in alle soorten verkeerszaken bijstaan. Als het komt tot een strafzaak kan een advocaat u verdedigen in de rechtbank en aansturen op vrijspraak of een lage straf. Daarnaast kan een advocaat u van dienst zijn bij het terugkrijgen van uw rijbewijs. Een LS-advocaat handelt altijd in uw belang.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Verkeersmisdrijven

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag