Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Fraude met persoonsgebonden budget (pgb)

Een persoonsgebonden budget (pgb) is een bedrag waarmee een zorgbehoevende zelf zorg kan regelen. Het komt vaak voor dat mensen het pgb niet gebruiken waarvoor het is bedoeld. In sommige gevallen kan dat worden gekwalificeerd als fraude. Een andere vorm van pgb-fraude is dat bemiddelingsbureaus foutieve uren of bedragen invoeren en dat de zorg niet terechtkomt bij de zorgbehoevenden.

Pgb fraude is een misdrijf: fraude. Fraude kan bestraft worden met een gevangenisstraf, werkstraf of geldboete. Welke straf een fraudeur krijgt, hangt af van alle feiten en omstandigheden, waaronder de duur en hoogte van de fraude en de mate van verwijtbaarheid.

Straffen fraude
Fraude is een vorm van bedrog; de zaken worden anders voorgesteld dan ze zijn, door op papier of digitaal een onjuiste weergave te geven van de werkelijkheid. Bij fraude is er altijd opzet in het spel. Wanneer u door de rechter wegens fraude wordt veroordeeld dan kan als straf een geldboete worden opgelegd van de vijfde categorie (max. â‚¬ 74.000) of een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren.

Uzelf aangeven bij de politie
Soms kan uw geweten gaan wroegen na het plegen van pgb-fraude. Ook is het mogelijk dat de politie u op de hielen zit en u niet wilt dat u hardhandig wordt opgepakt in het bijzijn van uw familie. U kunt uzelf daarom aangeven bij de politie. Een LS Advocaat kan u bijstaan wanneer u voornemens bent uzelf aan te geven.

Tips bij verhoor door de recherche of politie:

  • U bent niet tot antwoorden verplicht. Iedere verdachte heeft het recht om te zwijgen.
  • Beroep u op uw zwijgrecht totdat u in de gelegenheid bent geweest om een strafrecht advocaat te raadplegen. Verklaren kan dan altijd nog.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag