Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Misdrijven tegen de openbare orde

Voetbalvandalisme, geluidsoverlast, vernieling en openlijke geweldpleging zijn allen voorbeelden van strafbare feiten die de openbare orde verstoren. De politie kan u aanhouden, verhoren of zelfs inverzekering stellen als u zich strafbaar maakt aan een misdrijf tegen de openbare orde. Daarnaast is het zelfs mogelijk dat u wordt aangehouden als u behoorde tot een groep die de openbare orde schond, maar zelf bijvoorbeeld geen geweld gebruikte. Een advocaat kan u in alle gevallen de nodige juridische bijstand bieden.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd misdrijven tegen de openbare orde en kunnen (minderjarige) verdachten daarom uitstekend bijstaan in hun verweer bij justitie, ook pro deo.

LS Advocaten Strafrecht behandelt onder meer de volgende openbare orde delicten:

Overlast en jeugdcriminaliteit
Overlast van groepen jongeren is een groot probleem in Nederland. Deze groepen zorgen voor de meeste misdrijven tegen de openbare orde. Vaak in de vorm van uitgaansgeweld of voetbalgeweld.

Uit onderzoek blijkt dat een zesde van de bevolking last heeft van groepen jongeren op straat en zich soms onveilig voelt. Het gaat dan om dronken mensen op straat, drugsoverlast, lastiggevallen worden op straat en zich ergeren aan omwonenden. Soms gaat overlast over in jeugdcriminaliteit. Jongeren plegen dan misdrijven zoals geweld, mishandeling, vernieling of diefstal. Om de veiligheid op straat te vergroten, bestrijdt de overheid overlast van jongeren en jeugdcriminaliteit. Dit gebeurt onder andere door vroegtijdig ingrijpen door de politie, snel te straffen en nazorg te bieden.

Als u of uw kind is aangehouden in verband met een misdrijf tegen de openbare orde doet u er goed aan zo snel mogelijk een advocaat strafrecht in te schakelen. Zo kan meteen een begin gemaakt worden aan uw verdediging en kan vervolging soms worden voorkomen.

Bij LS Advocaten Strafrecht zijn verschillende advocaten aangesloten die gespecialiseerd zijn in het jeugdstrafrecht. Vind een advocaat bij u in de buurt.

Straffen misdrijven tegen de openbare orde
Het begrip openbare orde is erg breed. Er vallen vele delicten onder en deze zijn vastgelegd in vele wetten en plaatselijke verordeningen. Bij overtreding van de openbare orde zult u meestal een geldboete krijgen. Een opsporingsambtenaar zoals een politieagent kan u beboeten. Ook een bijzondere opsporingsambtenaar, bijvoorbeeld een stadswacht of een gemeenteambtenaar, kan u een boete opleggen. LS Advocaten Strafrecht kan bezwaar voor u indienen als u meent dat u onschuldig bent.

Het kan zijn dat u bent aangehouden en voor de rechter moet verschijnen en dat u daartoe een dagvaarding heeft ontvangen. Neem dan contact met ons op. U riskeert en hoge straf en een strafblad.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis. 

Ga terug naar home LS Advocaten Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag