Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Mishandeling met de dood tot gevolg

Een mishandeling kan onbedoeld leiden tot de dood van het slachtoffer. Men spreekt dan niet van moord of doodslag, maar van mishandeling met de dood tot gevolg. De verdachte wilde het slachtoffer mishandelen, maar wilde niet dat het slachtoffer zou komen te overlijden. Mishandeling met de dood tot gevolg is een zeer ernstig geweldsmisdrijf. Schakel direct een advocaat strafrecht in wanneer u te maken heeft met een verdenking vanwege mishandeling met de dood tot gevolg.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in ernstige geweldsmisdrijven als mishandeling met dodelijke afloop en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Straffen zware mishandeling
Mishandeling is het opzettelijk toebrengen van verwondingen of pijn of andere schade tegen het lichaam van een persoon gericht. Het Wetboek van Strafrecht strafrecht beschrijft in de artikelen 300 t/m 303 (zware) mishandeling met de dood als gevolg.

In het Wetboek van Strafrecht wordt onderscheid gemaakt tussen (zware) mishandelingen met en zonder voorbedachte rade en al dan niet met de dood als gevolg. De straf die u kan worden opgelegd voor (zware) mishandeling met de dood als gevolg is een gevangenisstraf variƫrend van 6 jaar tot maximaal 15 jaar. De uiteindelijke strafoplegging door de rechter is afhankelijk van de omstandigheden. Neem contact op. LS Advocaten Strafrecht kan uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren.

Strafblad en VOG
De veroordeling vanwege een geweldsmisdrijf wordt opgenomen in uw justitiƫle documentatie. Dit heeft gevolgen voor de verkrijging van een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

De rol van een LS strafrechtadvocaat
Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Geweld

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag