Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Kasfraude en kassafraude

Kas- of kassafraude is een vorm van fraude waarbij iemand met toegang tot de kas of kassa een misleidende voorstelling van zaken geeft. Deze vorm van fraude kan zich bijvoorbeeld manifesteren door het achterhouden van geld of spullen retour boeken, zonder dat de spullen echt geretourneerd werden en het geld weggesluisd is.

Raadpleeg een van de aangesloten advocaten wanneer u bent aangehouden of wanneer u vervolgd wordt. Neem contact op.

Fraude
Met fraude wordt bedoeld dat u opzettelijk een misleidende voorstelling geeft van bepaalde zaken. U doet dit dan om op een bepaalde manier een economisch voordeel te behalen. Meestal is dit een geldbedrag. Met het plegen van fraude benadeelt u het slachtoffer. Dit is onrechtmatig en kan leiden tot strafvervolging.

Kassafraude of kasfraude
Kassa- of kasfraude is een vorm van fraude waarbij u een bepaald bedrag uit een (verenigings- of bedrijfs)kas of kassa haalt, met het doel uzelf een financieel voordeel te verschaffen.

Een veel voorkomende vorm van kassafraude is het vals retourneren van goederen. Degene die dit doet voert een (kopie)bon in het systeem in, maar zonder de zaak ook echt te retourneren. De aankoopbon wordt hiermee dus misbruikt en men haalt het aankoopbedrag uit de kassa of kas. Vaak gaat deze vorm van fraude gepaard met het ontduiken van (omzet)belasting.

Ook op andere manieren kan er gefraudeerd worden met een kassa of kas. Zo kunt u denken aan het gebruik maken van valse bonnen of facturen. Dit kan ook het strafbare feit valsheid in geschrifte opleveren.

Straffen op kassafraude en kasfraude
Als u schuldig wordt bevonden aan het plegen van fraude kunt u vervolgd worden. U ontvangt dan een dagvaarding. Wanneer u schuldig wordt bevonden hangt er een maximale celstraf van vier jaren boven uw hoofd, of een boete van de vijfde categorie (om en nabij â‚¬ 74.000).

Advocaat fraude
Bent u aangehouden vanwege fraude? Of bent u uitgenodigd om voor verhoor op het politiebureau te komen? Raadpleeg te allen tijde een gespecialiseerde advocaat aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht. Neem contact op.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Fraude

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag