Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Jaarrekeningfraude

Vennootschappen en bepaalde andere ondernemingen moeten jaarlijks een jaarrekening opstellen en openbaar maken. Om een beter financieel beeld te schetsen om de waarde van de onderneming op peil te houden wordt soms de jaarrekening aangepast. Dit is een vorm van fraude. Er wordt een onjuist beeld geschetst van de financiële positie van de onderneming.

Bent u door de FIOD of de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van fraude met de jaarrekening? Of bent u als accountant, boekhouder, trustkantoor of wederpartij betrokken bij de totstanbdkoming van een onjuiste onjuiste jaarrekening of een boekhoudschandaal? Diverse van de advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht hebben zich toegelegd (zijn specialist) op het gebied van financieel strafrecht en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij justitie, ook pro deo.

Vervolging en straffen bij jaarrekeningfraude
Als het strafrechtelijk onderzoek naar de jaarrekening aanleiding geeft tot verdere juridische stappen, kan het Openbaar Ministerie het dossier teruggeven aan de belastingdienst, die u een administratieve boete kan opleggen. Daartegen kunt u in beroep gaan bij de fiscale rechter. Het OM kan de zaak ook zelf afdoen door middel van het aanbieden van een transactie (meestal het betalen van een boete of het opleggen van een taakstraf) dan wel het dagvaarden van de belastingplichtige voor de strafrechter.

De rechter kan een gevangenisstraf opleggen van ten hoogste 4 jaren of een geldboete van de vijfde categorie (max.  74.000).

Advocaat Jaarrekeningfraude
Wordt u verdacht van jaarrekeningfraude, of bent u op een andere manier betrokken bij de zaak? Of zoekt u voor iemand anders een advocaat? LS Advocaten Strafrecht helpt u graag. Neem daarvoor contact op met een van onze gespecialiseerde advocaten.

Pro deo advocaat
In sommige gevallen is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis. 

Ga terug naar hoofdpagina Financieel Strafrecht

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag