Bel kosteloos en vrijblijvend 088 - 629 00 50 lokaal tarief
Bel de Strafrecht Intakebalie
088 - 629 00 50
Of stel uw vraag via Whatsapp
LS Advocaten Strafrecht


Huiselijk geweld

Huiselijk geweld is een verzamelterm voor allerlei strafbare gedragingen die plaatsvinden binnen huiselijke kring. Deze kunnen plaatsvinden tussen ouders, kinderen en andere familieleden.

De advocaten aangesloten bij LS Advocaten Strafrecht zijn gespecialiseerd in delicten als huiselijk geweld en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verweer bij jusititie, ook pro deo

Wat is huiselijk geweld?
Huiselijk geweld kan in vele vormen voorkomen. Men kan denken aan:

Het woord 'huiselijk' houdt niet in dat het per se moet gaan om geweld dat binnenshuis plaatsvindt. Het gaat om de relatie tussen de personen binnen de huiselijke kring. Huiselijk geweld kan dus wel degelijk buitenshuis plaatsvinden.

Maatregelen en straffen bij huiselijk geweld
De maatregelen en straffen die wegens huiselijk geweld worden opgelegd variƫren en zijn afhankelijk van de situatie. Soms wordt Bureau Jeugdzorg ingeschakeld en vindt uithuisplaatsing van minderjarige kinderen plaats. Als straf voor mishandeling is bijvoorbeeld een geldboete van de vijfde categorie mogelijk, of een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar. Bij verwaarlozing is een celstraf van drie jaar mogelijk. LS Advocaten Strafrecht kan uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren.

Slachtoffer huiselijk geweld
Wanneer u slachtoffer bent geworden van huiselijk geweld is het raadzaam om direct naar de politie te gaan voor aangifte en vastlegging van eventueel lichamelijk letsel voor bewijs.

Strafblad en VOG
De veroordeling vanwege een geweldsmisdrijf wordt opgenomen in uw justitiƫle documentatie. Dit heeft gevolgen voor de verkrijging van een verklaring omtrent het gedrag (VOG).

De rol van een LS strafrechtadvocaat
Een advocaat is er voor u om de negatieve gevolgen van een verdenking zoveel mogelijk te beperken. Dit kan door het aanvechten van een verdenking, een strafmaat- of bewijsverweer of zuivering van uw naam bij een valse aangifte. Altijd discreet en uw belang zal een LS-Advocaat strijden voor een zo goed mogelijke uitkomst van uw zaak.

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle LS Advocaten Strafrecht werken waar mogelijk altijd op pro deo basis.

Ga terug naar hoofdpagina Geweld

Bel kosteloos en vrijblijvend
088 - 629 00 50(lokaal tarief)
Mail direct uw vraag